Звезда: Нит' играју, нит' зараду доносе!

Црвена звезда доводи појачања, па их тера за шест месеци! Чак тројица фудбалера који су летос дошли као појачања су напустили Маракану већ ове зиме као слободни играчи.

Фудбал 12.02.2015 | 08:40
Звезда: Нит' играју, нит' зараду доносе!

Прелазни рок у Србији се ближи крају, Црвену звезду напуштају играчи, али новац се не слива у касу клуба са Маракане. Звезду је и дефинитивно напустио леви бек Никола Антић који је као слободан играч појачао Јагодину.
“Антић је прешао у Јагодину. Договорили смо споразумни раскид сарадње”, рекао је менаџер Ранко Стојић за Спорт.

Антић је само један у низу фудбалера на којима Звезда није ништа зарадила, а који нису ни добили праву шансу да покажу шта умеју. Члан златне генерације српског фудбала која је освојила злато на ЕП за омладинце у Литванији је прошлог лета дошао из Рада, али поред Николе Мијаиловића није успео да се избпори за позицију стартног левог бека.

После сукоба Звездана Терзића и Мијаиловића, очекивало се да ће Антић добити шансу у другом делу сезоне, али је на његово место доведен ветеран Душан Анђелковић. Антић је схватио поруку да није у првом плану и одлучио да напусти клуб и пресели се и у Јагодину.

Он је пети фудбалер црвено-белих који је напустио Маракану ове сезоне. Пре њега су отишли Стефан Ђорђевић, Горан Гогић, Ђорђе Ракић и Богдан Планић. Црвена звезда није наплатила ни динар обештећења ни за неког од поментуих фудбалера. Да ствари буду баналније, тројица од поменуте петорице су доведена пре само шест месеци као појачања!? Што као жеље Звездана Терзића, што као жеље Ненада Лалатовића. А, могао би ускоро да им се прикључи и четврти: Ђорђе Деспотовић.

Забрињавајуће је што клуб са Маракане у последња два прелазна рока није продао ниједног играча, осим Абиоле Дауде који је клубу донео 500.000 евра. И то само зато што је то била његова добра воља. А, могао је да тужи клуб и оде без обештећења, да је хтео.

Очигледно да је Звезда изгубила рејтинг на фудбалском тржишту и да Звездан Терзић као алфа и омега клуба нема контакте, познанства и углед да заврши ниједан озбиљнији трансфер како би клуб зарадио неки новац, као што је то радио у ОФК Београду. Клуб са Маракане је ове зиме покушавао да прода Дарка Лазића и Александра Ковачевића и да на њиховим трансферима заради нешто више од 1.000.000 евра, али се ни то није десило…

Коментари / 0

Оставите коментар