Zvezda: Nit' igraju, nit' zaradu donose!

Crvena zvezda dovodi pojačanja, pa ih tera za šest meseci! Čak trojica fudbalera koji su letos došli kao pojačanja su napustili Marakanu već ove zime kao slobodni igrači.

Fudbal 12.02.2015 | 08:40
Zvezda: Nit' igraju, nit' zaradu donose!

Prelazni rok u Srbiji se bliži kraju, Crvenu zvezdu napuštaju igrači, ali novac se ne sliva u kasu kluba sa Marakane. Zvezdu je i definitivno napustio levi bek Nikola Antić koji je kao slobodan igrač pojačao Jagodinu.
“Antić je prešao u Jagodinu. Dogovorili smo sporazumni raskid saradnje”, rekao je menadžer Ranko Stojić za Sport.

Antić je samo jedan u nizu fudbalera na kojima Zvezda nije ništa zaradila, a koji nisu ni dobili pravu šansu da pokažu šta umeju. Član zlatne generacije srpskog fudbala koja je osvojila zlato na EP za omladince u Litvaniji je prošlog leta došao iz Rada, ali pored Nikole Mijailovića nije uspeo da se izbpori za poziciju startnog levog beka.

Posle sukoba Zvezdana Terzića i Mijailovića, očekivalo se da će Antić dobiti šansu u drugom delu sezone, ali je na njegovo mesto doveden veteran Dušan Anđelković. Antić je shvatio poruku da nije u prvom planu i odlučio da napusti klub i preseli se i u Jagodinu.

On je peti fudbaler crveno-belih koji je napustio Marakanu ove sezone. Pre njega su otišli Stefan Đorđević, Goran Gogić, Đorđe Rakić i Bogdan Planić. Crvena zvezda nije naplatila ni dinar obeštećenja ni za nekog od pomentuih fudbalera. Da stvari budu banalnije, trojica od pomenute petorice su dovedena pre samo šest meseci kao pojačanja!? Što kao želje Zvezdana Terzića, što kao želje Nenada Lalatovića. A, mogao bi uskoro da im se priključi i četvrti: Đorđe Despotović.

Zabrinjavajuće je što klub sa Marakane u poslednja dva prelazna roka nije prodao nijednog igrača, osim Abiole Daude koji je klubu doneo 500.000 evra. I to samo zato što je to bila njegova dobra volja. A, mogao je da tuži klub i ode bez obeštećenja, da je hteo.

Očigledno da je Zvezda izgubila rejting na fudbalskom tržištu i da Zvezdan Terzić kao alfa i omega kluba nema kontakte, poznanstva i ugled da završi nijedan ozbiljniji transfer kako bi klub zaradio neki novac, kao što je to radio u OFK Beogradu. Klub sa Marakane je ove zime pokušavao da proda Darka Lazića i Aleksandra Kovačevića i da na njihovim transferima zaradi nešto više od 1.000.000 evra, ali se ni to nije desilo…

Komentari / 0

Ostavite komentar