Због Дзјубе, Зенит се одриче легенде клуба!

После најављеног трансфера Артјома Дзјубе, искусни голгетер близу преласка у Локомотиву.

Фудбал 13.02.2015 | 10:00
Због Дзјубе, Зенит се одриче легенде клуба!

Када је одлучио да пређе из Спартака у Зенит, Артјом Дзјуба је „издао“ московски клуб и изазвао фудбалски земљотрес у Русији. А, резултат његовог доласка на крају би могао да буде и одлазак Зенитове легенде Александра Кержакова из клуба са стадиона Пертровски.

Иако је најављено да ће се Дзјуба прикључити Зениту на крају сезоне када му истекне уговор, могуће је да у наредних неколико дана задужи опрему новог клуба. Он је тренутно прецртан у Спартаку и тренира са омладинцима, а клуб из престонице је близу одлуке да се смилује и прихвати симоблично обештећење од 500.000 евра како би Дзјуба у наставку сезоне играо за Зенит.

То значи и гужву у нападу тима из Санкт Петербурга, пошто су ту још Хулк, Саломон Рондон и Александр Кержаков. Овај последњи је најближи излазним вратима из клуба. Кержаков је легенда Зенита и миљеник навијача, али више није у најбољим годинама и тешко да ће се изборити за место у тиму са оваквом конкуренцијом. Најбољи стрелац у историји руског фудбала (209 првенствених голова) и најбољи стрелац у историји Зенита би после 11 сезона у Санкт Петербургу (у два наврата) бо могао да се пресели у московску Локомотиву. Популарни Железничари намеравају да од Зенита до краја сезоне позајме Кержакова као замену за Дамеа Н'Дојеа који је недавно прешао у Хал Сити.

Навијачима Зенита се сигурно не би свидео овај сценарио, али старе заслуге и емоције у врхунском фудбалу очигледно више нису пресудни фактори...

Коментари / 0

Оставите коментар