Zbog Dzjube, Zenit se odriče legende kluba!

Posle najavljenog transfera Artjoma Dzjube, iskusni golgeter blizu prelaska u Lokomotivu.

Fudbal 13.02.2015 | 10:00
Zbog Dzjube, Zenit se odriče legende kluba!

Kada je odlučio da pređe iz Spartaka u Zenit, Artjom Dzjuba je „izdao“ moskovski klub i izazvao fudbalski zemljotres u Rusiji. A, rezultat njegovog dolaska na kraju bi mogao da bude i odlazak Zenitove legende Aleksandra Keržakova iz kluba sa stadiona Pertrovski.

Iako je najavljeno da će se Dzjuba priključiti Zenitu na kraju sezone kada mu istekne ugovor, moguće je da u narednih nekoliko dana zaduži opremu novog kluba. On je trenutno precrtan u Spartaku i trenira sa omladincima, a klub iz prestonice je blizu odluke da se smiluje i prihvati simoblično obeštećenje od 500.000 evra kako bi Dzjuba u nastavku sezone igrao za Zenit.

To znači i gužvu u napadu tima iz Sankt Peterburga, pošto su tu još Hulk, Salomon Rondon i Aleksandr Keržakov. Ovaj poslednji je najbliži izlaznim vratima iz kluba. Keržakov je legenda Zenita i miljenik navijača, ali više nije u najboljim godinama i teško da će se izboriti za mesto u timu sa ovakvom konkurencijom. Najbolji strelac u istoriji ruskog fudbala (209 prvenstvenih golova) i najbolji strelac u istoriji Zenita bi posle 11 sezona u Sankt Peterburgu (u dva navrata) bo mogao da se preseli u moskovsku Lokomotivu. Popularni Železničari nameravaju da od Zenita do kraja sezone pozajme Keržakova kao zamenu za Damea N'Dojea koji je nedavno prešao u Hal Siti.

Navijačima Zenita se sigurno ne bi svideo ovaj scenario, ali stare zasluge i emocije u vrhunskom fudbalu očigledno više nisu presudni faktori...

Komentari / 0

Ostavite komentar