Промјене у Јелен Супер лиги! Шта желе клубови?

Клубови хоће белгијски систем! "Огромна већина суперлигаша одлучила се за промену система такмичења и они су Заједници Суперлиге доставили писмене изјаве о томе", рекао за Новости директор такмичења Владимир Булатовић.

Фудбал 12.02.2015 | 00:00
Промјене у Јелен Супер лиги! Шта желе клубови?

Први човек Чукаричког Гале Обрадовић недавно је покренуо лавину речима да је тренутни систем такмичења у Јелен Суперлиги неиздржив, и да би српска елита морала да броји највише 12 клубова.

Изгледа да су предлог првог човека Брђана следили и остали клубови. Наиме, директор Суперлиге Владимир Булатовић у разговору за Новости је потврдио да већина клубова жели промене, и такозвани белгијски систем.

То значи да би се после регуларног дела играли плеј-оф и плеј-аут!
"Огромна већина суперлигаша одлучила се за промену система такмичења и они су Заједници Суперлиге доставили писмене изјаве о томе. Ми ћемо на нашем следећем Извршном одбору, који је заказан за 18. фебруар, причати, између осталог, и о овом детаљу који је врло важан", рекао је Булатовић за Новости.

Лига ће бити продужена, пошто ће сви клубови имати по додатних седам мечева.
"Постоји јасно дефинисан предлог да после 30 кола одиграних по двокружном систему осам најбољих тимова иде у плеј-оф, а осталих осам у плеј-аут. Реално, летња и зимска пауза су предугачке. У случају да се систем такмичења продужи, имали би чак 37 такмичарских утакмица, краћу летњу паузу, а на неки начин бисмо се приближили, по календару, водећим европским фудбалским лигама. За сада је, колико видим, у предлогу спорно једино да ли би се бодови освојени на крају регуларног дела сезоне делили са два", појаснио је Булатовић.

Наводно, главни "кочничари" идеје да се бодови деле са два су Партизан и Црвена звезда, па су председник Заједнице Зоран Шћепановић и директор Булатовић ових дана у посети најмоћнијим клубовима у Турској где су, ван домашаја домаће јавности, очигледно желели да приближе ставове са "вечитим" ривалима око жеље да се већ 18. фебруара на Извршном одбору крене са мртве тачке.

Коментари / 0

Оставите коментар