Promjene u Jelen Super ligi! Šta žele klubovi?

Klubovi hoće belgijski sistem! "Ogromna većina superligaša odlučila se za promenu sistema takmičenja i oni su Zajednici Superlige dostavili pismene izjave o tome", rekao za Novosti direktor takmičenja Vladimir Bulatović.

Fudbal 12.02.2015 | 00:00
Promjene u Jelen Super ligi! Šta žele klubovi?

Prvi čovek Čukaričkog Gale Obradović nedavno je pokrenuo lavinu rečima da je trenutni sistem takmičenja u Jelen Superligi neizdrživ, i da bi srpska elita morala da broji najviše 12 klubova.

Izgleda da su predlog prvog čoveka Brđana sledili i ostali klubovi. Naime, direktor Superlige Vladimir Bulatović u razgovoru za Novosti je potvrdio da većina klubova želi promene, i takozvani belgijski sistem.

To znači da bi se posle regularnog dela igrali plej-of i plej-aut!
"Ogromna većina superligaša odlučila se za promenu sistema takmičenja i oni su Zajednici Superlige dostavili pismene izjave o tome. Mi ćemo na našem sledećem Izvršnom odboru, koji je zakazan za 18. februar, pričati, između ostalog, i o ovom detalju koji je vrlo važan", rekao je Bulatović za Novosti.

Liga će biti produžena, pošto će svi klubovi imati po dodatnih sedam mečeva.
"Postoji jasno definisan predlog da posle 30 kola odigranih po dvokružnom sistemu osam najboljih timova ide u plej-of, a ostalih osam u plej-aut. Realno, letnja i zimska pauza su predugačke. U slučaju da se sistem takmičenja produži, imali bi čak 37 takmičarskih utakmica, kraću letnju pauzu, a na neki način bismo se približili, po kalendaru, vodećim evropskim fudbalskim ligama. Za sada je, koliko vidim, u predlogu sporno jedino da li bi se bodovi osvojeni na kraju regularnog dela sezone delili sa dva", pojasnio je Bulatović.

Navodno, glavni "kočničari" ideje da se bodovi dele sa dva su Partizan i Crvena zvezda, pa su predsednik Zajednice Zoran Šćepanović i direktor Bulatović ovih dana u poseti najmoćnijim klubovima u Turskoj gde su, van domašaja domaće javnosti, očigledno želeli da približe stavove sa "večitim" rivalima oko želje da se već 18. februara na Izvršnom odboru krene sa mrtve tačke.

Komentari / 0

Ostavite komentar