Немања Гудељ - најбољи у Холандији! Лијепо звучи!

Земља Лала таквог играча одавно није дала! Кажу да је бољи од Депаја и Вајналдума, а зове се - Немања Гудељ! „Он није ни за ПСВ, ни за Ајакс, већ за велики европски клуб“, додаје Дик Адвокат после седмице у којој је српски репрезентативац изабран два пута у тим кола.

Фудбал 12.02.2015 | 16:00
Немања Гудељ - најбољи у Холандији! Лијепо звучи!

Почетком 21. века Холандија се клањала Матеји Кежману (три пута најбољи стрелац тамошњег првенства, једном играч године), пре две сезоне Филипа Ђуричића су звали „Кројф са Балкана“ одушевљени његовим играма за Херенвен, а почетком 2015. тамошња јавност нетремице гледа у још једног Србина. Гледа и трља очи, као да се пита: да ли је то Немања Гудељ бољи од „нашег“ Мемфиса Депаја?

И свесно признаје пораз, јер капитен АЗ-а води на листи најбоље оцењених играча за сезону 2014/2015 и ужива симпатије стручњака који из седмице у седмицу хвале његов допринос успесима клуба из Алкмара.
„Немања Гудељ није фудбалер ни за ПСВ, ни за Ајакс, он би одмах после ове сезоне требало да оде у велики европски клуб“, прозоборио је доскорашњи селектор Србије Дик Адвокат (довео Немању из Бреде 2013) после још једне блиставе партије нашег везисте, који је на гостовању Гронингену уписао „само“ једну асистенцију, али завредео високе оцене у тамошњој штампи.

Толико високе да га му је угледни Телеграф под насловом „Суперседмица за Гудеља“ посветио целу страну, на којој објашњава да је у две рунде тамошњег шампионата изабран у тим кола и да му је учинак на сусретима са Ајаксом и Гроингеном (оба пута на гостовањима и оба пута АЗ славио, 0:1 и 2:4) донео продор на чело листе најбоље оцењених играча, пошто је претекао Жоржиња Вајналдума из лидерског ПСВ-а.

Наш ас сад има 118 бодова, Вајналдум 117, а - на пример - Мемфис Депај, та „звезр“ од играча и чији голови практично носе Филипсовце ка првој титулу после 2008. налази се на деоби тек 15 позиције.

Додуше, то је само статистика. Она се у земљи Лала необично цени, па су тако стручњаци са Института за напредну статистуику ОПТА израчунали да је Немања Гудељ фудбалер који је постигао највише голова ван казненог гпростора у шампионату Холандије ове године - пет. Додуше, највише је и покушао (38), а нама посебно интересанта је чињеница да се на другом месту ове листе налази још један наше горе листе, Марко Вејновић из Херенвена.

Није ни чудо што га, опет, жели Порто.
„Што се мене тиче мислим да сам спреман за искорак, било то неки други холандски или инострани клуб. Све поштујем, мада сам дефинитивно зрео за промену средине. Прошлог лета постојало је интересовање Порта, али се трансфер није остварио. О томе сад уопште не размишљам, желим да се фокусирам на АЗ и допринесем што бољим резултатима клуба“, рекао је Гудељ.

А резултати о којима прича су изваредни, у последње три рунде освојено је девет бодова, напраљен пробој до четвртог места које води у Лигу Европе, а прави испут за екипу Џона ван дер Брома биће дерби са ПСВ-ом заказан за петак.

Сјајна прилика да видимо Немању Гудеља у обрачуну са Депајом (први стрелац лиге са 15 голова), на терену једине непоражене екипе ове сезоне у Холандији (ПСВ на Филипс арени има свих 11 победе), али безу обзира да ли ће успети да се одупре моћном лидеру остаје непобитна чињеница у виду досадашнејг учинка (осам голова и три асистенције) и ваљда логично питање:
„Кад ће тако да игра за репрезентацију?“

Коментари / 0

Оставите коментар