Упоређујемо Роналда и Нејмара...

Без пенала Бразилац на гол од Кристијана, има дупло бољу реализацију, а играо је 300 минута мање! Португалац ипак има више асистенција, створених шанси, а зна се одакле долазе краљеви дриблинга.

Фудбал 12.02.2015 | 13:00
Упоређујемо Роналда и Нејмара...

Светом фудбала доминира једна дебата – Лионел Меси или Кристијано Роналдо? Али Португалац има још једног ривала пошто Нејмар по статистичким подацима не заостаје пуно – или је већ раме уз раме – са звездом Реала.

Роналдо је на мечевима Примере, Лиге шампиона и Купа краља постигао 11 голова више од Нејмара, али када се одузму ударци са беле тачке Бразилац дише за врат најбољем играчу света пошто је разлика један погодак – 24:23 за фудбалера мадридског Реала. Ипак Кристијано је имао много више времена да тресе мреже пошто има 300 минута већу минутажу од капитена Бразила.

Португалац више и троши лопте јер је упутио 153 шута ове сезоне, а његов нови ривал тек 75, мало је прецизнији са 67 одсто шутева који иду у гол у односу на 64 одсто млађег ривала, али Нејмар има скоро дупло бољу реализацију (31% : 16%).

Ипак Роналдо је ове сезоне унапредио своју пас игру у последњој трећини терена те је 10 пута асистирао саиграчима, док је Нејмар четири пута наместио погодак фудбалерима Барселоне, а момак из Португалије је створио и много више шанси од 22-годишњака – 49:28.

Бразилац је један од најбољих дриблера у свету фудбала и то се види и у поређењу са освајачем Златне лопте пошто је 77 пута преварио чуваре, 33 више него Роналдо, али је разумљиво 30-годишњак много бољи у скок игри и има 51 одсто успешности у ваздушним дуелима, а Нејмар 35 одсто.

Барселонина звезда је боља у дефанзиви - 15:2 у односу освојених лопти у директним дуелима, а притом је својој екипи донео много више слободних удараца пошто је дупло више фаулиран 83:41.

Да ли већ имамо и трећег играча у самом врху светског фудбала?

П.С. На слици горе су редом...Наступи, минути, голови који нису постигнути из пенала, голови из пенала, укупно шутева, ударци у гол, проценат реализације, асистенције, кључни пасови, створене шансе, тотално пасова, проценат успешности додавања, проценат пасова унапред, број успешних дриблинга, проценат успешних дриблинга, број добијених ваздушних дуела, проценат добијен ваздушних дуела, број освојених лопти, број претрпљених фаулова, број почињених фаулова. У другој и последњој колони су просечни подаци по мечу.

Коментари / 0

Оставите коментар