Upoređujemo Ronalda i Nejmara...

Bez penala Brazilac na gol od Kristijana, ima duplo bolju realizaciju, a igrao je 300 minuta manje! Portugalac ipak ima više asistencija, stvorenih šansi, a zna se odakle dolaze kraljevi driblinga.

Fudbal 12.02.2015 | 13:00
Upoređujemo Ronalda i Nejmara...

Svetom fudbala dominira jedna debata – Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo? Ali Portugalac ima još jednog rivala pošto Nejmar po statističkim podacima ne zaostaje puno – ili je već rame uz rame – sa zvezdom Reala.

Ronaldo je na mečevima Primere, Lige šampiona i Kupa kralja postigao 11 golova više od Nejmara, ali kada se oduzmu udarci sa bele tačke Brazilac diše za vrat najboljem igraču sveta pošto je razlika jedan pogodak – 24:23 za fudbalera madridskog Reala. Ipak Kristijano je imao mnogo više vremena da trese mreže pošto ima 300 minuta veću minutažu od kapitena Brazila.

Portugalac više i troši lopte jer je uputio 153 šuta ove sezone, a njegov novi rival tek 75, malo je precizniji sa 67 odsto šuteva koji idu u gol u odnosu na 64 odsto mlađeg rivala, ali Nejmar ima skoro duplo bolju realizaciju (31% : 16%).

Ipak Ronaldo je ove sezone unapredio svoju pas igru u poslednjoj trećini terena te je 10 puta asistirao saigračima, dok je Nejmar četiri puta namestio pogodak fudbalerima Barselone, a momak iz Portugalije je stvorio i mnogo više šansi od 22-godišnjaka – 49:28.

Brazilac je jedan od najboljih driblera u svetu fudbala i to se vidi i u poređenju sa osvajačem Zlatne lopte pošto je 77 puta prevario čuvare, 33 više nego Ronaldo, ali je razumljivo 30-godišnjak mnogo bolji u skok igri i ima 51 odsto uspešnosti u vazdušnim duelima, a Nejmar 35 odsto.

Barselonina zvezda je bolja u defanzivi - 15:2 u odnosu osvojenih lopti u direktnim duelima, a pritom je svojoj ekipi doneo mnogo više slobodnih udaraca pošto je duplo više fauliran 83:41.

Da li već imamo i trećeg igrača u samom vrhu svetskog fudbala?

P.S. Na slici gore su redom...Nastupi, minuti, golovi koji nisu postignuti iz penala, golovi iz penala, ukupno šuteva, udarci u gol, procenat realizacije, asistencije, ključni pasovi, stvorene šanse, totalno pasova, procenat uspešnosti dodavanja, procenat pasova unapred, broj uspešnih driblinga, procenat uspešnih driblinga, broj dobijenih vazdušnih duela, procenat dobijen vazdušnih duela, broj osvojenih lopti, broj pretrpljenih faulova, broj počinjenih faulova. U drugoj i poslednjoj koloni su prosečni podaci po meču.

Komentari / 0

Ostavite komentar