Наставак сједнице 16. фебруара

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас је, на захтјев замјеника предсједавајућег Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Драгутина Родића, одгодио наставак конститутивне сједнице Дома за понедјељак, 16. фебруара, на којој се очекује избор руководства дома.

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 13:27
Наставак сједнице 16. фебруара

Предсједавајући Клуба делегата бошњачког народа Халид Гењац затражио је појашњење зашто је Клубу делегата српског народа потребно додатно вријеме за консултације, након прошлог прекида сједнице 29. јануара.

Српски делегат Огњен Тадић рекао је да је на консултативном састанку Клуба делегата српског народа данас отворена могућност да овај клуб у цјелини подржи избор делегата из СДС-а у Колегијум дома.

"Ово могу схватити само као тражење времена да се обезбиједи подршка за мене или Дарка Бабаља као чланове Колегијума Дома, ми смо спремни на то, ипак сматрам да је боље сада да то завршимо него да одложимо", рекао је Тадић и додао да сматра да се чека став предсједника СНСД-а Милорада Додика.

Српски делегат Небојша Радмановић сматра да је Тадић наставио предизборну кампању, помињући Додика у овом контексту.

"Покушали смо доћи до консенсуза у томе да клубови буду јединствени код приједлога", рекао је Радмановић.

Замјеник предсједавајућег Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Драгутин Родић затражио је одлагање наставка конститутивне сједнице Дома за седам дана.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мики

11.02.2015 13:21

Не играјте се тадицу и бабаљу да слуцајно тој гомили политицких мртваца и метузалема препустите мјесто у колегију. снсд мора, за добро народа у РС, коју нису стварали да иде у опозицију а онда у историју....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

11.02.2015 14:07

Хоце ли то Родиц преци у СДС????

ОДГОВОРИТЕ