Nastavak sjednice 16. februara

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je, na zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragutina Rodića, odgodio nastavak konstitutivne sjednice Doma za ponedjeljak, 16. februara, na kojoj se očekuje izbor rukovodstva doma.

Bosna i Hercegovina 11.02.2015 | 13:27
Nastavak sjednice 16. februara

Predsjedavajući Kluba delegata bošnjačkog naroda Halid Genjac zatražio je pojašnjenje zašto je Klubu delegata srpskog naroda potrebno dodatno vrijeme za konsultacije, nakon prošlog prekida sjednice 29. januara.

Srpski delegat Ognjen Tadić rekao je da je na konsultativnom sastanku Kluba delegata srpskog naroda danas otvorena mogućnost da ovaj klub u cjelini podrži izbor delegata iz SDS-a u Kolegijum doma.

"Ovo mogu shvatiti samo kao traženje vremena da se obezbijedi podrška za mene ili Darka Babalja kao članove Kolegijuma Doma, mi smo spremni na to, ipak smatram da je bolje sada da to završimo nego da odložimo", rekao je Tadić i dodao da smatra da se čeka stav predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Srpski delegat Nebojša Radmanović smatra da je Tadić nastavio predizbornu kampanju, pominjući Dodika u ovom kontekstu.

"Pokušali smo doći do konsensuza u tome da klubovi budu jedinstveni kod prijedloga", rekao je Radmanović.

Zamjenik predsjedavajućeg Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragutin Rodić zatražio je odlaganje nastavka konstitutivne sjednice Doma za sedam dana.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

miki

11.02.2015 13:21

Ne igrajte se tadicu i babalju da slucajno toj gomili politickih mrtvaca i metuzalema prepustite mjesto u kolegiju. snsd mora, za dobro naroda u RS, koju nisu stvarali da ide u opoziciju a onda u istoriju....

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

11.02.2015 14:07

Hoce li to Rodic preci u SDS????

ODGOVORITE