Ухапшено петоро осумњичених за организовани криминал

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ у оперативној акцији "Маркер 4" ухапсили су петоро осумњичених за организовани криминал и претресли објекте на седам локација на подручју Модриче, Шамца, Добоја и Костајнице, саопштено је данас из Сипе.

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 12:08
Ухапшено петоро осумњичених за организовани криминал

Слободе су лишена лица са иницијалима М.Г./47/, Д.М. /35/, Б.Ђ. /52/, Д.О. /48/ и Ж.Ђ. /42/ због сумње да су починила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и промет опојних дрога и кривичним дјелом недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом рада на овом предмету до сада су привремено одузета четири килограма зељасте биљне материје која изгледом асоцира на марихуану, 16 килограма експлозива /војни и пластични/, више врста експлозивних средстава, већи број муниције различитог калибра, 12 детонаторских каписли, двије аутоматске пушке, једна полуаутоматска пушка, осам ловачких пушака, четири пиштоља и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Ове активности реализоване су по наредбама Окружног суда из Бањалуке и Специјалног тужилаштва Републике Српске, у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске.

Полицијски службеници Сипе у сарадњи са Специјалним тужилаштвом Републике Српске провели су вишемјесечну сложену криминалистичку истрагу која је резултирала утврђивањем чињеница и прикупљањем доказа о криминалним активностима осумњичених лица.

Лица лишена слободе приведена су синоћ у службене просторије Сипе у регионалној канцеларији у Бањалуци, гдје се над њима врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предата Специјалном тужилаштву Републике Српске на даље поступање.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

алеxбн

11.02.2015 11:17

Страсно, све зрели људи (35 до 52 год.) а циме се све баве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

11.02.2015 11:20

Припремали акцију 6 мјесеци па за те из Самца и Обудовца сви знају годинама. Нису ухватили правог криминалца он је јурисник СНСДеа њега не дирају годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

11.02.2015 13:26

У затвор, ту вам је и мјесто.

ОДГОВОРИТЕ