Троје осумњичених за подршку тероризму држављани БиХ

Од шест особа поријеклом из БиХ против којих је у САД покренут поступак због сумње да су подржавале терористичке активности, три су још држављани БиХ, рекао је Небојша Регоје, начелник Канцеларије за односе с јавношћу у Министарству спољних послова БиХ.

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 11:45
Троје осумњичених за подршку тероризму држављани БиХ

Амбасада Босне и Херцеговине у Вашингтону је од Канцеларије правног савјетника у Министарству спољних послова САД добила информацију о покретању поступка против 6 особа поријеклом из БиХ под сумњом да су помагале Исламској држави Ирака и Леванта (ИСИЛ).

Регоје је рекао да су троје ухапшених, који су легално боравили у САД-у, двоје са статусом избјеглица и једна особа с дозволом сталног боравка, још држављани Босне и Херцеговине, док су остали држављани САД-а.

Међутим, у складу с уобичајеном праксом, МВПБиХ не може у јавност износити податке о идентитету ухапшених особа.

Према информацији Канцеларије правног савјетника, држављани БиХ су приликом хапшења упознати о праву да затраже конзуларну помоћ од надлежног дипломатско-конзуларног представништва, али се нико од тих особа, нити чланова њихових породица, није обратио захтјевом за помоћ бх. дипломатско-конзуларним представништвима у САД-у, тј. нити Амбасади БиХ у Вашингтону нити Генералном конзулату БиХ у Чикагу.

Особље ДКП-а наставља да прати развој ситуације и у случају потребе или захтјева држављана БиХ за конзуларном помоћи учиниће све што је у складу с међународним конвенцијама.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ОО7

11.02.2015 10:58

КАД ТРИ БОСАНЦА МОГУ СРУШИТИ АМЕРИКУ (САД) СВАКА ИМ ЧАСТ. АЛ, ТО ЈЕ ОНО:САСТАЛИ СЕ АМЕРИКАНАЦ, РУС И БОСАНАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

11.02.2015 20:11

Тако ти је то...примиш биједу,нахраниш га бијелим хљебом а онда му тероризам додје из гузице у главу.Хиљаде албанаца,гладних и жедних, сто сада бијезе у европске земље,за годину дана када се добро наједу говорице како су дошли у шејтанску земљу

ОДГОВОРИТЕ