ПЛ: Арсенал сигуран, Ливерпул добио Спурсе!

Фудбалери Ливерпула успели су да победе Тотенхем са 3:2 у 25. колу Премијер лиге. Стрелац првог гола за домаћу екипу био је српски репрезентативац Лазар Марковић, а велики тријумф донео је "отписани" Марио Балотели, док је на другој страни Хари Кејн поново затресао мрежу, што је осми пут у 2015. години.

Фудбал 10.02.2015 | 23:00
ПЛ: Арсенал сигуран, Ливерпул добио Спурсе!

Тотенхем је вероватно имао стратегију како да угрози гол Ливерпула од самог старта сусрета, али је одбрана била на климавим ногама и видело се да нису спремни да задрже брзу офанзиву Стерлинга, Марковића и младог Ајба. Већ у 15. минуту десила се једна великих грешака у дефанзиви "певаца" што је искористио српски репрезентативац Лазар Марковић.

Марковић је кренуо сам по средини терена, а нико од одбранбених играча Тотенхема није успевао да га сустигне, тако да је члан селекције Србије отишао мало у лево, ушао у шеснастерац и распалио у контра угао, довољно да лопта мало поскочи пред голманом Угом Љорисом који није зауставио покушај, тако да је Енфилд могао да почне са радовањем.

То је трећи гол Марковића у дресу Ливерпула пошто је већ затресао мрежу Борнмаута у Купу и Сандерленда у националном првенству.

Задовољство на стадиону у Ливерпула трајало је до 26. минута када је клизави терена, овога пута, помогао гостујућој екипи. Након што је лопта "заплесала" по линији шеснастерца, Ерик Ламела је гурнуо у простор Харију Кејну који је искористио кашњење Сакоа и нешто непрецизнијим ударцем ипак погодио кроз ноге Симона Мињолеа за 1:1.

Ливерпул је још у првом полувремену имао прилику да дође поново до предности, али је покушај петом Данијела Стариџа завршио на стативи, тако да су "црвени" морали да се више ангажују у другом делу игре. Управо је повукао Стариџ који је у 52. минуту оборен у казненом простору од Роуза, па је Стивен Џерард имао прилику да се упише у листу стрелаца са беле тачке, што је он и учинио погодивши десни доњи угао.

По сценарију из првог полувремена крећало се и друго, те је у 61. минуту Џерард направио прекршај одакле је Ериксен распалио и бацио на муке Мињолеа, те се лопта одбила до леве стране одакле је враћена у петарац где је Муса Дембеле куком поново вратио егал на Енфилду.

После меча са Ливерпулом, Хари Кејн је дошао до осмог гола, са којим се изједначио са целим тимом Ливерпулом, док има један више од Манчестер јунајтеда, а два од Манчестер ситија.

Само 16 минута пре краја утакмице, у игру је уместо Стариџа ушао Марио Балотели, што није наишло на негодовање са трибина, али нису могли ни да посумњају да ће Италијан да на асистенцију Лалане, у 79. минуту, из 48 шута у Премијер лиги да затресе први пут мрежу у дресу Ливерпула. Колики је пост направљен, говори чињеница да му је било потребно 769 минута да се упише у листу стрелаца.

Арсенал је остварио нову победу у првенству, овога пута против "фењераша" Лестера са 2:1 који није могао да анулира предност "тобџија" из првог полувремена. После асиснтеција Месута Озила, Лоран Кошћелни је у паду, главом, у 27. минуту донео предност домаћој екипи, да би Тео Волкот четири минута пре полувремена удвостручио вођство.

Првенац у Премијер лиги постигао је Андреј Крамарић који је у 61. минуту, после "флипера", успео да дође до лопте коју је са леве стране послао у ближи угао и поставио коначних 2:1.

Головима Фера у 17. и Заморе у првом минуту надокнаде првог полувремена, КПР је савладао на гостовању Сандерленд, док је истим резултатом Хал био бољи од Астон Виле, а за "тигрове" су погађали Јелавић у 22. и Ндоје у 74. минуту.

Среда:
20.45 Манчестер јунајтед - Барнли
20.45 Саутемптон - Вест Хем
20.45 Челси - Евертон
20.45 Стоук - Манчестер сити
21.00 Кристал Палас - Њукасл
21.00 ВБА - Свонси

Коментари / 0

Оставите коментар