PL: Arsenal siguran, Liverpul dobio Spurse!

Fudbaleri Liverpula uspeli su da pobede Totenhem sa 3:2 u 25. kolu Premijer lige. Strelac prvog gola za domaću ekipu bio je srpski reprezentativac Lazar Marković, a veliki trijumf doneo je "otpisani" Mario Baloteli, dok je na drugoj strani Hari Kejn ponovo zatresao mrežu, što je osmi put u 2015. godini.

Fudbal 10.02.2015 | 23:00
PL: Arsenal siguran, Liverpul dobio Spurse!

Totenhem je verovatno imao strategiju kako da ugrozi gol Liverpula od samog starta susreta, ali je odbrana bila na klimavim nogama i videlo se da nisu spremni da zadrže brzu ofanzivu Sterlinga, Markovića i mladog Ajba. Već u 15. minutu desila se jedna velikih grešaka u defanzivi "pevaca" što je iskoristio srpski reprezentativac Lazar Marković.

Marković je krenuo sam po sredini terena, a niko od odbranbenih igrača Totenhema nije uspevao da ga sustigne, tako da je član selekcije Srbije otišao malo u levo, ušao u šesnasterac i raspalio u kontra ugao, dovoljno da lopta malo poskoči pred golmanom Ugom Ljorisom koji nije zaustavio pokušaj, tako da je Enfild mogao da počne sa radovanjem.

To je treći gol Markovića u dresu Liverpula pošto je već zatresao mrežu Bornmauta u Kupu i Sanderlenda u nacionalnom prvenstvu.

Zadovoljstvo na stadionu u Liverpula trajalo je do 26. minuta kada je klizavi terena, ovoga puta, pomogao gostujućoj ekipi. Nakon što je lopta "zaplesala" po liniji šesnasterca, Erik Lamela je gurnuo u prostor Hariju Kejnu koji je iskoristio kašnjenje Sakoa i nešto nepreciznijim udarcem ipak pogodio kroz noge Simona Minjolea za 1:1.

Liverpul je još u prvom poluvremenu imao priliku da dođe ponovo do prednosti, ali je pokušaj petom Danijela Staridža završio na stativi, tako da su "crveni" morali da se više angažuju u drugom delu igre. Upravo je povukao Staridž koji je u 52. minutu oboren u kaznenom prostoru od Rouza, pa je Stiven Džerard imao priliku da se upiše u listu strelaca sa bele tačke, što je on i učinio pogodivši desni donji ugao.

Po scenariju iz prvog poluvremena krećalo se i drugo, te je u 61. minutu Džerard napravio prekršaj odakle je Eriksen raspalio i bacio na muke Minjolea, te se lopta odbila do leve strane odakle je vraćena u petarac gde je Musa Dembele kukom ponovo vratio egal na Enfildu.

Posle meča sa Liverpulom, Hari Kejn je došao do osmog gola, sa kojim se izjednačio sa celim timom Liverpulom, dok ima jedan više od Mančester junajteda, a dva od Mančester sitija.

Samo 16 minuta pre kraja utakmice, u igru je umesto Staridža ušao Mario Baloteli, što nije naišlo na negodovanje sa tribina, ali nisu mogli ni da posumnjaju da će Italijan da na asistenciju Lalane, u 79. minutu, iz 48 šuta u Premijer ligi da zatrese prvi put mrežu u dresu Liverpula. Koliki je post napravljen, govori činjenica da mu je bilo potrebno 769 minuta da se upiše u listu strelaca.

Arsenal je ostvario novu pobedu u prvenstvu, ovoga puta protiv "fenjeraša" Lestera sa 2:1 koji nije mogao da anulira prednost "tobdžija" iz prvog poluvremena. Posle asisntecija Mesuta Ozila, Loran Košćelni je u padu, glavom, u 27. minutu doneo prednost domaćoj ekipi, da bi Teo Volkot četiri minuta pre poluvremena udvostručio vođstvo.

Prvenac u Premijer ligi postigao je Andrej Kramarić koji je u 61. minutu, posle "flipera", uspeo da dođe do lopte koju je sa leve strane poslao u bliži ugao i postavio konačnih 2:1.

Golovima Fera u 17. i Zamore u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, KPR je savladao na gostovanju Sanderlend, dok je istim rezultatom Hal bio bolji od Aston Vile, a za "tigrove" su pogađali Jelavić u 22. i Ndoje u 74. minutu.

Sreda:
20.45 Mančester junajted - Barnli
20.45 Sautempton - Vest Hem
20.45 Čelsi - Everton
20.45 Stouk - Mančester siti
21.00 Kristal Palas - Njukasl
21.00 VBA - Svonsi

Komentari / 0

Ostavite komentar