Бекам помаже сиромашним: Свазиленд, Џибути, СРБИЈА...!

Легендарни енглески фудбалер Дејвид Бекам већ 10 година је амбасадор добре воље за дечији фонд Уједињених нација, а сада је одлучио да покрене нови пројекат који би помогао седам сиромашних земаља, међу којима је и Србија.

Фудбал 12.02.2015 | 21:00
Бекам помаже сиромашним: Свазиленд, Џибути, СРБИЈА...!

Пројекат овог 39-годишњака назван је „7: УНИЦЕФТ фонд Дејвида Бекама”, и он треба да финансијски помаже деци из седам угрожених земаља широм света.

Бекам планира да својим личним контактима и везама стеченим током богате каријере прикупи више милиона долара за децу из Ел Салвадора, Папуе Нове Гвинеје, Свазиленда, Џибутија, Бангладеша, Буркине Фасо и Србије, преносе угледни "Гардијан" и "УСА Тодаy".

„Све што сам радио до сада, моја фудбалска каријера, моја породица, водили су ме до ове тачке. Ово је тренутак када ћу урадити све што могу да помогнем деци у свим крајевима света. Ово је нешто на шта желим да и моја деца буду поносна”, рекао је Бекам приликом промоције овог пројекта.

Према подацима УНИЦЕФ-а, више од 15 милиона деце је изложено насељу, погођено природним непогодама и смртоносним Ебола вирусом. Зато је некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда, Престона, Реал Мадрида, Милана, Лос Анђелес Галаксија и Пари Сен Жермена решио да помогне деци широм света, а одабрао је да то уради у седам различитих држава, зато што је управо тај број носио на дресу током целе каријере.

Главни проблеми са којима Бекам жели да се суочи су убиства великог броја младих у Ел Салвадору, глад у Папуи Новој Гвинеји, ХИВ вирус у Свазиленду, велики степен смртности код породиља у Џибутију, мањак едукације у Бангладешу, велики број оболеле деце од дијареје у Буркини Фасо и едукација Рома и деце са специјалним потребама у Србији.

„Моја слава и успех отворила су врата за заштиту деце и жена широм света”, додао је Бекам.

Коментари / 0

Оставите коментар