Bekam pomaže siromašnim: Svazilend, Džibuti, SRBIJA...!

Legendarni engleski fudbaler Dejvid Bekam već 10 godina je ambasador dobre volje za dečiji fond Ujedinjenih nacija, a sada je odlučio da pokrene novi projekat koji bi pomogao sedam siromašnih zemalja, među kojima je i Srbija.

Fudbal 12.02.2015 | 21:00
Bekam pomaže siromašnim: Svazilend, Džibuti, SRBIJA...!

Projekat ovog 39-godišnjaka nazvan je „7: UNICEFT fond Dejvida Bekama”, i on treba da finansijski pomaže deci iz sedam ugroženih zemalja širom sveta.

Bekam planira da svojim ličnim kontaktima i vezama stečenim tokom bogate karijere prikupi više miliona dolara za decu iz El Salvadora, Papue Nove Gvineje, Svazilenda, Džibutija, Bangladeša, Burkine Faso i Srbije, prenose ugledni "Gardijan" i "USA Today".

„Sve što sam radio do sada, moja fudbalska karijera, moja porodica, vodili su me do ove tačke. Ovo je trenutak kada ću uraditi sve što mogu da pomognem deci u svim krajevima sveta. Ovo je nešto na šta želim da i moja deca budu ponosna”, rekao je Bekam prilikom promocije ovog projekta.

Prema podacima UNICEF-a, više od 15 miliona dece je izloženo naselju, pogođeno prirodnim nepogodama i smrtonosnim Ebola virusom. Zato je nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, Prestona, Real Madrida, Milana, Los Anđeles Galaksija i Pari Sen Žermena rešio da pomogne deci širom sveta, a odabrao je da to uradi u sedam različitih država, zato što je upravo taj broj nosio na dresu tokom cele karijere.

Glavni problemi sa kojima Bekam želi da se suoči su ubistva velikog broja mladih u El Salvadoru, glad u Papui Novoj Gvineji, HIV virus u Svazilendu, veliki stepen smrtnosti kod porodilja u Džibutiju, manjak edukacije u Bangladešu, veliki broj obolele dece od dijareje u Burkini Faso i edukacija Roma i dece sa specijalnim potrebama u Srbiji.

„Moja slava i uspeh otvorila su vrata za zaštitu dece i žena širom sveta”, dodao je Bekam.

Komentari / 0

Ostavite komentar