И Литекс бољи од Партизана!

После Динама из Москве, Аустрије, Сарајева, бољи од Партизан био је и бугарски Литекс 2:1. Следећа провера у четвртак против Марибора.

Фудбал 10.02.2015 | 22:20
И Литекс бољи од Партизана!

Шест утакмица - четири пораза и два ремија!

То је досадашњи биланс фудбалера Партизана на припремама у Турској ове зиме. Партизан је у уторак било најближи победи у Белеку, али ни поред боље игре и зрелијих прилика није успео да осети сласт тријумфа против Литекса из Ловеча. Београдски против Синђелића (5:0), уочи другог одласка у Анталију, остаје за сада једини за црно-беле ове зиме.

Партизан - Литекс Ловеч 1:2 (0:0)!

Упркос томе што је реч о контролним утакмицама, где је резултат, ипак, у другом плану, навијачи црно-белих сигурно неће спокојни дочекати наставак Суперлиге. Тим Марка Николића у други део сезоне преноси капитал од шест бодова, али се та предност, ако се настави тренд да се пропуштају зреле прилике и не бележе победе, врло лако може истопити.

Партизан је до примљеног гола играо боље, створио неколико одличних шанси, али ниједну није успео да реализује. У првом полувремену "парни ваљак" је био врло близу поготка око 30. минута.

Прво је Стефан Бабовић пребацио гол пошто је претходно добио0 употребљиву лопту са леве стране, а потом је и Петар Шкулетић био у позицији да доведе Београђане у вођство, али из два покушаја није успео да погоди мрежу.

Сјајну шансу за бугарски тим има је Данило Асприља пред крај првог полувремена. Бранко Илић је лако испао, а нападач Литекса се нашао "очи у очи" са Миланом Лукачем, који је одлично интервенисао.

Штета што Шкулетић није успео да голом крунише врло лепу акцију Партизана у 60. минуту.

Казна за промашаје уследила је пет минута касније. Рафаел Перез је после корнера био највиши у скоку, Лукач је успео да одбрани његов покушај главом, али лопта пала право у ноге Александру Цветкову, чији ударац са неколико метара искоса са леве стране голман Партизана није успео да одбрани.

Коначно је у 78. минуту и Партизан пронашао пут до мреже Литекса из Ловеча. Када то већ нису успели нападачи и играчи који су по позицији у тиму далеко ближи противничком голу, јесте штопер Лазар Ћирковић. И други погодак на мечу је постигнут после корнера. Никола Дринчић је упутио лопту у високом луку на "другу стативу", а тамо је млади штопер "парног ваљка" био одличан у скоку - 1:1.

Али, није дуго резултат био у егалу.

Страхил Попов је већ у 83. минуту врати предност на страну Бугара. Капитен Литекса је одлично тука главом после центаршута Асприље.

Могао је Партизан у судијској надокнади до изједначења да је Немања Петровић био мало прецизнији.

Партизан у четвртак игра против Марибора...

Коментари / 0

Оставите коментар