I Liteks bolji od Partizana!

Posle Dinama iz Moskve, Austrije, Sarajeva, bolji od Partizan bio je i bugarski Liteks 2:1. Sledeća provera u četvrtak protiv Maribora.

Fudbal 10.02.2015 | 22:20
I Liteks bolji od Partizana!

Šest utakmica - četiri poraza i dva remija!

To je dosadašnji bilans fudbalera Partizana na pripremama u Turskoj ove zime. Partizan je u utorak bilo najbliži pobedi u Beleku, ali ni pored bolje igre i zrelijih prilika nije uspeo da oseti slast trijumfa protiv Liteksa iz Loveča. Beogradski protiv Sinđelića (5:0), uoči drugog odlaska u Antaliju, ostaje za sada jedini za crno-bele ove zime.

Partizan - Liteks Loveč 1:2 (0:0)!

Uprkos tome što je reč o kontrolnim utakmicama, gde je rezultat, ipak, u drugom planu, navijači crno-belih sigurno neće spokojni dočekati nastavak Superlige. Tim Marka Nikolića u drugi deo sezone prenosi kapital od šest bodova, ali se ta prednost, ako se nastavi trend da se propuštaju zrele prilike i ne beleže pobede, vrlo lako može istopiti.

Partizan je do primljenog gola igrao bolje, stvorio nekoliko odličnih šansi, ali nijednu nije uspeo da realizuje. U prvom poluvremenu "parni valjak" je bio vrlo blizu pogotka oko 30. minuta.

Prvo je Stefan Babović prebacio gol pošto je prethodno dobio0 upotrebljivu loptu sa leve strane, a potom je i Petar Škuletić bio u poziciji da dovede Beograđane u vođstvo, ali iz dva pokušaja nije uspeo da pogodi mrežu.

Sjajnu šansu za bugarski tim ima je Danilo Asprilja pred kraj prvog poluvremena. Branko Ilić je lako ispao, a napadač Liteksa se našao "oči u oči" sa Milanom Lukačem, koji je odlično intervenisao.

Šteta što Škuletić nije uspeo da golom kruniše vrlo lepu akciju Partizana u 60. minutu.

Kazna za promašaje usledila je pet minuta kasnije. Rafael Perez je posle kornera bio najviši u skoku, Lukač je uspeo da odbrani njegov pokušaj glavom, ali lopta pala pravo u noge Aleksandru Cvetkovu, čiji udarac sa nekoliko metara iskosa sa leve strane golman Partizana nije uspeo da odbrani.

Konačno je u 78. minutu i Partizan pronašao put do mreže Liteksa iz Loveča. Kada to već nisu uspeli napadači i igrači koji su po poziciji u timu daleko bliži protivničkom golu, jeste štoper Lazar Ćirković. I drugi pogodak na meču je postignut posle kornera. Nikola Drinčić je uputio loptu u visokom luku na "drugu stativu", a tamo je mladi štoper "parnog valjka" bio odličan u skoku - 1:1.

Ali, nije dugo rezultat bio u egalu.

Strahil Popov je već u 83. minutu vrati prednost na stranu Bugara. Kapiten Liteksa je odlično tuka glavom posle centaršuta Asprilje.

Mogao je Partizan u sudijskoj nadoknadi do izjednačenja da je Nemanja Petrović bio malo precizniji.

Partizan u četvrtak igra protiv Maribora...

Komentari / 0

Ostavite komentar