Видео: 10 најтежих пораза Реала!

На жуљ су им стајали Алкоркон, Сарагоса, Атлетико Мадрид ...

Фудбал 11.02.2015 | 12:00
Видео: 10 најтежих пораза Реала!

Чак и краљ има мрље којих се стиди! Реал Мадрид је клуб славне историје, са много величанствених победа и трофеја, од тога само десет у Лиги шампиона, по чему је апсолутни рекордер. Међутим, ни Краљевски клуб из престонице није баш увек био недодирљив. Када сте на врху, када сте најбољи, свима сте мета. Можда не бисте очекивали да су им болне ране кроз историју нанеле екипе попут Алкоркона, али и тога је било. Недавни пораз од Јорганџија такође спада у оне из серије „тешке категорије“, па смо одлучили да се осврнемо и на листу највећих пораза европског гиганта кроз историју. Фудбал је увек занимљив када Давид пружи достојан отпор Голијату. А како је тек када га испраши са пет-шест голова у мрежи...

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид 4:0 (Примера 2014/2015)

Најсвежији бол у памћењу Галактикоса је суботњи окршај против градског ривала. Прваци Европе и света дошли су са најбољим фудбалером света Кристијаном Роналдом, Геретом Бејлом и сијасетом других звезда да покоре градског ривала и нанесу му пораз. Али планови се не остварују баш увек тако лако, па их је чета Чола Симеонеа испратила са четири комада у мрежи, а Реал готово да није ни припретио Мигелу Моји. Била је то прва победа Јорганџија на Висенте Калдерону после чак 17 година, када се гледају мечеви у Примери. И то каква!

Барселона – Реал Мадрид 5:0 (Примера 2011/2012)

Први Ел класико за Жозеа Муриња на клупи Краљевића прошао је мало је рећи - катастрофално. Пеп Гвардиола га је дочекао онако како се иначе „дочекују“ Мадриђани и Каталонци, а епилог је голеада на стадиону Камп Ноу и велико славље покрајине у Шпанији. Стрелци за Барсу били су Ћави Ернандез, Педро, Давид Виља два пута и Хефрен Суарез. Колико је само болан тај пораз био...

Алкоркон – Реал Мадрид 4:0 (Куп 2009/2010)

Фатаморгана европског фудбала. Алкоркон, представник друге лиге Шпаније, победио је у првом мечу купа славног гиганта са 4:0 и тако исписао једну од најтужнијих у историји Реала. Ту утакмицу, која се одиграла на Санто Домингу, све присталице Реала тешко ће елиминисати из сећања.

Реал Мадрид – Барселона 2:6 (Примера 2008/2009)

Џелат је Барса, али на стадиону Сантијаго Бернабеу. Вероватно најбоља утакмица Каталонаца те сезоне. Никада пре тог меча Барса није постигла шест голова у гостима против Мадриђана. Све је почело одлично по Реал, Гонзало Игуаин је први постигао гол, Тијери Анри потом изједначио, а након тога голеада и потоп.

Ливерпул – Реал Мадрид 4:0 (Лига Шампиона 2008/2009)

Меч ће бити упамћен по прелепом поготку Стивена Џерарда, који је красио ТВ шпице те године. Укупно је дао два комада, а придружили су му се Фернандо Торес и Андреа Досена. Вече за памћење за клуб са Енфилда, поготово гледано из ове перспективе.

Барселона – Реал Мадрид 5:0 (Примера 1993/1994)

Не само што је пало пет голова, него се не зна који је лепши. Ипак, можда је најчувенији први Ромаријев погодак. Поред Бразилца тада су дрес Блаугране носили и Христо Стоичков, Роналд Куман, Пеп Гвардиола и Андони Зубизарета, тако да овај резултат не изненађује превише.

Реал Мадрид – Атлетико Мадрид 0:4 (Примера 1987/1988)

Рекло би се претеча последње победе Атлетика над вечитим ривалом. Хулио Салинас, Футре, и два пута Лопез Уфарте затекли су Бернабеу и укњижили до тада највећу победу над вечитим ривалом.

Сарагоса – Реал Мадрид 6:1 (Примера 1974/1975)

Загазили смо дубоко у историју. Најубедљивији пораз у последњих 50 година Краљевићи су доживели на Ла Ромареди против Реал Сарагосе. Било је чак 6:1.

Реал Мадрид – Барселона 0:5 (Примера 1973/1974)

Најтежи пораз Мадриђана у историји на свом терену. Барселона је била боља, а Јохан кројф је највише допринео једином тријумфу који је Барса остварила овим резултатом у престоници, против најљућег ривала.

Еспањол – Реал Мадрид 8:1 (Примера 1929/1930)

И за крај наубедљивији пораз Мадриђана икад, виђен пре скоро 85 година! Тачније, 5. новембра 1930. Мадриђани су на гостовању Еспањолу доживели фијаско какав се вероватно неће поновити.

Коментари / 0

Оставите коментар