Video: 10 najtežih poraza Reala!

Na žulj su im stajali Alkorkon, Saragosa, Atletiko Madrid ...

Fudbal 11.02.2015 | 12:00
Video: 10 najtežih poraza Reala!

Čak i kralj ima mrlje kojih se stidi! Real Madrid je klub slavne istorije, sa mnogo veličanstvenih pobeda i trofeja, od toga samo deset u Ligi šampiona, po čemu je apsolutni rekorder. Međutim, ni Kraljevski klub iz prestonice nije baš uvek bio nedodirljiv. Kada ste na vrhu, kada ste najbolji, svima ste meta. Možda ne biste očekivali da su im bolne rane kroz istoriju nanele ekipe poput Alkorkona, ali i toga je bilo. Nedavni poraz od Jorgandžija takođe spada u one iz serije „teške kategorije“, pa smo odlučili da se osvrnemo i na listu najvećih poraza evropskog giganta kroz istoriju. Fudbal je uvek zanimljiv kada David pruži dostojan otpor Golijatu. A kako je tek kada ga ispraši sa pet-šest golova u mreži...

Atletiko Madrid – Real Madrid 4:0 (Primera 2014/2015)

Najsvežiji bol u pamćenju Galaktikosa je subotnji okršaj protiv gradskog rivala. Prvaci Evrope i sveta došli su sa najboljim fudbalerom sveta Kristijanom Ronaldom, Geretom Bejlom i sijasetom drugih zvezda da pokore gradskog rivala i nanesu mu poraz. Ali planovi se ne ostvaruju baš uvek tako lako, pa ih je četa Čola Simeonea ispratila sa četiri komada u mreži, a Real gotovo da nije ni pripretio Migelu Moji. Bila je to prva pobeda Jorgandžija na Visente Kalderonu posle čak 17 godina, kada se gledaju mečevi u Primeri. I to kakva!

Barselona – Real Madrid 5:0 (Primera 2011/2012)

Prvi El klasiko za Žozea Murinja na klupi Kraljevića prošao je malo je reći - katastrofalno. Pep Gvardiola ga je dočekao onako kako se inače „dočekuju“ Madriđani i Katalonci, a epilog je goleada na stadionu Kamp Nou i veliko slavlje pokrajine u Španiji. Strelci za Barsu bili su Ćavi Ernandez, Pedro, David Vilja dva puta i Hefren Suarez. Koliko je samo bolan taj poraz bio...

Alkorkon – Real Madrid 4:0 (Kup 2009/2010)

Fatamorgana evropskog fudbala. Alkorkon, predstavnik druge lige Španije, pobedio je u prvom meču kupa slavnog giganta sa 4:0 i tako ispisao jednu od najtužnijih u istoriji Reala. Tu utakmicu, koja se odigrala na Santo Domingu, sve pristalice Reala teško će eliminisati iz sećanja.

Real Madrid – Barselona 2:6 (Primera 2008/2009)

Dželat je Barsa, ali na stadionu Santijago Bernabeu. Verovatno najbolja utakmica Katalonaca te sezone. Nikada pre tog meča Barsa nije postigla šest golova u gostima protiv Madriđana. Sve je počelo odlično po Real, Gonzalo Iguain je prvi postigao gol, Tijeri Anri potom izjednačio, a nakon toga goleada i potop.

Liverpul – Real Madrid 4:0 (Liga Šampiona 2008/2009)

Meč će biti upamćen po prelepom pogotku Stivena Džerarda, koji je krasio TV špice te godine. Ukupno je dao dva komada, a pridružili su mu se Fernando Tores i Andrea Dosena. Veče za pamćenje za klub sa Enfilda, pogotovo gledano iz ove perspektive.

Barselona – Real Madrid 5:0 (Primera 1993/1994)

Ne samo što je palo pet golova, nego se ne zna koji je lepši. Ipak, možda je najčuveniji prvi Romarijev pogodak. Pored Brazilca tada su dres Blaugrane nosili i Hristo Stoičkov, Ronald Kuman, Pep Gvardiola i Andoni Zubizareta, tako da ovaj rezultat ne iznenađuje previše.

Real Madrid – Atletiko Madrid 0:4 (Primera 1987/1988)

Reklo bi se preteča poslednje pobede Atletika nad večitim rivalom. Hulio Salinas, Futre, i dva puta Lopez Ufarte zatekli su Bernabeu i uknjižili do tada najveću pobedu nad večitim rivalom.

Saragosa – Real Madrid 6:1 (Primera 1974/1975)

Zagazili smo duboko u istoriju. Najubedljiviji poraz u poslednjih 50 godina Kraljevići su doživeli na La Romaredi protiv Real Saragose. Bilo je čak 6:1.

Real Madrid – Barselona 0:5 (Primera 1973/1974)

Najteži poraz Madriđana u istoriji na svom terenu. Barselona je bila bolja, a Johan krojf je najviše doprineo jedinom trijumfu koji je Barsa ostvarila ovim rezultatom u prestonici, protiv najljućeg rivala.

Espanjol – Real Madrid 8:1 (Primera 1929/1930)

I za kraj naubedljiviji poraz Madriđana ikad, viđen pre skoro 85 godina! Tačnije, 5. novembra 1930. Madriđani su na gostovanju Espanjolu doživeli fijasko kakav se verovatno neće ponoviti.

Komentari / 0

Ostavite komentar