Љајићу расте цијена, Рома продужава уговор!

Рома продужује уговор са Љајићем и брише излазну клаузулу: Вучица жели више од 25.000.000 евра за српског везисту! Фудбалеру цена вишеструко скочила за једну полусезону, а италијански тим је већ добио понуде водећих европских клубова.

Фудбал 11.02.2015 | 11:40
Љајићу расте цијена, Рома продужава уговор!

Спортски директор Роме Валтер Сабатини, како наводе извори из тренинг центра Тригорија, ужурбано ради на продужењу уговора са Адемом Љајићем који истиче 2017. године и посебно је концентрисан на укидању или значајном повећању излазне клаузуле која је по актуелном уговору постављена на 25.000.000 евра.

Прича се да би она могла да буде подигнута на 40.000.000 евра, али да би Рома више желела да је укине како би Сабатини имао одрешене руке за маневар у случају да продаја Љајића постане неизбежна.

Српски репрезентативац се наметнуо својим играма, асистенцијама и головима као једнан од најважнијих играча Роме и Сабатини жели да осигура останак Љајића у Риму или барем позамашно обештећење ако буде морао да га прода. Иронијом судбине, Љајић је прошлог лета остао у Риму јер клубови који су интересовали нашег фудбалера, Атлетико Мадрид пре свих, нису желели да плате 15.000.000 евра за његов књижицу. Такође, Сабатини се осећао прилично сигурним захваљујући излазној клаузули коју је сматрао довољно високом за миран сан.

За шест месеци све се променило, не само да би Рома сада лако нашла купца за 15.000.000 евра, него ни постојећа клузула од 25.000.000 није више тако висока, као што се чинила, да неко би могао да је плати.

Према писању италијанске штампе, понуде и интересовања водећих европских клубова већ су стигле у Тригорију и управо оне су навеле Сабатинија да почне примпреме за преговоре са Лајићем и његовим менаџером око продужетка уговора али и годишње плате која тренутно износи нешто мање од 2.000.000 евра.

Такође, могући повратак Љајића у репрезентацију Србије додатни је притисак на Рому јер је национална селекција увек позорница више да се привуче пажња богатих клубова на Старом континенту. Наруку Роми иде чињеница да се Љајићу свиђа живот у Риму, Италија као земља и сада када је постао стандардни првотимац Роме, нема ниједан мотив да напусти место где му је тако добро.

Коментари / 0

Оставите коментар