Ljajiću raste cijena, Roma produžava ugovor!

Roma produžuje ugovor sa Ljajićem i briše izlaznu klauzulu: Vučica želi više od 25.000.000 evra za srpskog vezistu! Fudbaleru cena višestruko skočila za jednu polusezonu, a italijanski tim je već dobio ponude vodećih evropskih klubova.

Fudbal 11.02.2015 | 11:40
Ljajiću raste cijena, Roma produžava ugovor!

Sportski direktor Rome Valter Sabatini, kako navode izvori iz trening centra Trigorija, užurbano radi na produženju ugovora sa Ademom Ljajićem koji ističe 2017. godine i posebno je koncentrisan na ukidanju ili značajnom povećanju izlazne klauzule koja je po aktuelnom ugovoru postavljena na 25.000.000 evra.

Priča se da bi ona mogla da bude podignuta na 40.000.000 evra, ali da bi Roma više želela da je ukine kako bi Sabatini imao odrešene ruke za manevar u slučaju da prodaja Ljajića postane neizbežna.

Srpski reprezentativac se nametnuo svojim igrama, asistencijama i golovima kao jednan od najvažnijih igrača Rome i Sabatini želi da osigura ostanak Ljajića u Rimu ili barem pozamašno obeštećenje ako bude morao da ga proda. Ironijom sudbine, Ljajić je prošlog leta ostao u Rimu jer klubovi koji su interesovali našeg fudbalera, Atletiko Madrid pre svih, nisu želeli da plate 15.000.000 evra za njegov knjižicu. Takođe, Sabatini se osećao prilično sigurnim zahvaljujući izlaznoj klauzuli koju je smatrao dovoljno visokom za miran san.

Za šest meseci sve se promenilo, ne samo da bi Roma sada lako našla kupca za 15.000.000 evra, nego ni postojeća kluzula od 25.000.000 nije više tako visoka, kao što se činila, da neko bi mogao da je plati.

Prema pisanju italijanske štampe, ponude i interesovanja vodećih evropskih klubova već su stigle u Trigoriju i upravo one su navele Sabatinija da počne primpreme za pregovore sa Lajićem i njegovim menadžerom oko produžetka ugovora ali i godišnje plate koja trenutno iznosi nešto manje od 2.000.000 evra.

Takođe, mogući povratak Ljajića u reprezentaciju Srbije dodatni je pritisak na Romu jer je nacionalna selekcija uvek pozornica više da se privuče pažnja bogatih klubova na Starom kontinentu. Naruku Romi ide činjenica da se Ljajiću sviđa život u Rimu, Italija kao zemlja i sada kada je postao standardni prvotimac Rome, nema nijedan motiv da napusti mesto gde mu je tako dobro.

Komentari / 0

Ostavite komentar