СП - Селектор Паун: Можемо у други круг!

Селектор репрезентације Србије за играче до 20 година Вељко Пауновић рекао је да је наш тим извукао тешку групу на Светском првенству, али да верује у пролаз.

Фудбал 10.02.2015 | 23:15
СП - Селектор Паун: Можемо у други круг!

’Орлићи’ ће на планетарном шампионату, који је на програму од 30. маја до 20. јуна, играти у групи Д са селекцијама Мексика и Уругваја и представником Африке, који ће накнадно бити одређен.

„Имајући у виду да је наша група најјача, неће нам бити нимало лако. Наш једини циљ је пролаз прве фазе, а то значи да морамо да будемо први, други или евентуално најбољи трећи. Очекивања треба смањити на реалан ниво, није случајно што се никада раније од распада Југославије нисмо пласирали на Светско првенство. То значи да је доћи до самог такмичења јако тешко, а све репрезентације које тамо стигну су квалитетне и не би требало постављати циљеве у односу што је реално, а то је пролазак у другу фазу. Верујем да ми то можемо, битна је добра припрема и да будемо комплетни“, нагласио је Пауновић за Б92.

У склопу припрема за оно што његове очекује на Новом Зеланду, ’Орлићи’ ће током марта одиграти две пријатељске утакмице.

„Наш план је да прво у марту, када је заштићени термин ФИФА, одиграмо две утакмице. Потенцијални ривали су нам Катар, Мијанмар, Колумбија, Панама и Узбекистана. Украјина је желела да игра са нама, али нама то није интерес, пошто смо до сада играли са свим европским селекцијама. Одлучићемо се за две репрезентације, вероватно са Пананом, која је играла нерешено са Мексиком и Уругвајем, а видећемо још да ли ћемо изабрати тим из Америке или Азије“, истакао је Пауновић.

Пауновић је истакао да је разлог таквог избора противника стицање искуства за ’Орлиће’.

„То је један начин да играчи стекну искуство и да науче другалији стил и менталитет и такмичења противника који нас чека на Светском првенству. Други начин је вид анализе, радимо већ две године и заједно се спремамо за утакмице, то је наш проверени метод“, нагласио је селектор младе репрезентације Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар