SP - Selektor Paun: Možemo u drugi krug!

Selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina Veljko Paunović rekao je da je naš tim izvukao tešku grupu na Svetskom prvenstvu, ali da veruje u prolaz.

Fudbal 10.02.2015 | 23:15
SP - Selektor Paun: Možemo u drugi krug!

’Orlići’ će na planetarnom šampionatu, koji je na programu od 30. maja do 20. juna, igrati u grupi D sa selekcijama Meksika i Urugvaja i predstavnikom Afrike, koji će naknadno biti određen.

„Imajući u vidu da je naša grupa najjača, neće nam biti nimalo lako. Naš jedini cilj je prolaz prve faze, a to znači da moramo da budemo prvi, drugi ili eventualno najbolji treći. Očekivanja treba smanjiti na realan nivo, nije slučajno što se nikada ranije od raspada Jugoslavije nismo plasirali na Svetsko prvenstvo. To znači da je doći do samog takmičenja jako teško, a sve reprezentacije koje tamo stignu su kvalitetne i ne bi trebalo postavljati ciljeve u odnosu što je realno, a to je prolazak u drugu fazu. Verujem da mi to možemo, bitna je dobra priprema i da budemo kompletni“, naglasio je Paunović za B92.

U sklopu priprema za ono što njegove očekuje na Novom Zelandu, ’Orlići’ će tokom marta odigrati dve prijateljske utakmice.

„Naš plan je da prvo u martu, kada je zaštićeni termin FIFA, odigramo dve utakmice. Potencijalni rivali su nam Katar, Mijanmar, Kolumbija, Panama i Uzbekistana. Ukrajina je želela da igra sa nama, ali nama to nije interes, pošto smo do sada igrali sa svim evropskim selekcijama. Odlučićemo se za dve reprezentacije, verovatno sa Pananom, koja je igrala nerešeno sa Meksikom i Urugvajem, a videćemo još da li ćemo izabrati tim iz Amerike ili Azije“, istakao je Paunović.

Paunović je istakao da je razlog takvog izbora protivnika sticanje iskustva za ’Orliće’.

„To je jedan način da igrači steknu iskustvo i da nauče drugaliji stil i mentalitet i takmičenja protivnika koji nas čeka na Svetskom prvenstvu. Drugi način je vid analize, radimo već dve godine i zajedno se spremamo za utakmice, to je naš provereni metod“, naglasio je selektor mlade reprezentacije Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar