Алекс, ипак, није слободан играч!

Мендажер потенцијалног појачања Партизана открио је занимљиве детаље везане за његов уговор са Галатасарајем.

Кошарка 10.02.2015 | 22:40
Алекс, ипак, није слободан играч!

Алекс Марић није слободан играч!

Да ли ће постати? Биће познато у периоду између 26. фебруара и 1. марта, дакле за нешто више од две недеље. Тада, према уговору који је снажни центар потписао крајем 2014. године, турски Галатасарај има опцију да раскине сарадњу.

Иначе, уговор између Марића и Галате потписан је и важиће до краја сезоне.

Ове детаље, дан након што су у Партизану признали да постоји обострана жеља за повратком Марића у Хумску, на Тwиттеру је открио менаџер аустралијског кошаркаша српског порекла, Мишко Ражнатовић.

"До данас, Галатасарај није послао никакав допис који се тиче Марићевог уговора, што значи да он нема опцију да оде у други клуб. За сада", написао је Ражнатовић и у наредном твиту појаснио.

"Алекс Марић је под уговором са Галатасарајем до краја сезоне. Клуб има опцију да 'изађе' из уговора у периоду између 26. фебруара и 1. марта".

Марић, који био веома важан члан током Партизановог похода на Фајнал-фор Евролиге 2010. године у Паризу, почео је сезону као слободан играч. Потом је кратко био члан Макабија, опробао се у Галати, а сада је на леду, чекајући расплет.

У Партизану га желе, али напомињу да би он морао да игра за скроман новац и да буде спреман да и то неће добијати на време.

Марић је одласка из Партизана пре четири и по године играо две сезоне у Панатинаикосу, две у Локомотиви и онда је уследила ова, за њега веома турболентна година.

Има 30 година, 211 центиметара и 125 килограма.

Те сезоне, 2009/10, бележио је просечно 19 поена и 8,4 скока у Евролиги.

Коментари / 0

Оставите коментар