Aleks, ipak, nije slobodan igrač!

Mendažer potencijalnog pojačanja Partizana otkrio je zanimljive detalje vezane za njegov ugovor sa Galatasarajem.

Košarka 10.02.2015 | 22:40
Aleks, ipak, nije slobodan igrač!

Aleks Marić nije slobodan igrač!

Da li će postati? Biće poznato u periodu između 26. februara i 1. marta, dakle za nešto više od dve nedelje. Tada, prema ugovoru koji je snažni centar potpisao krajem 2014. godine, turski Galatasaraj ima opciju da raskine saradnju.

Inače, ugovor između Marića i Galate potpisan je i važiće do kraja sezone.

Ove detalje, dan nakon što su u Partizanu priznali da postoji obostrana želja za povratkom Marića u Humsku, na Twitteru je otkrio menadžer australijskog košarkaša srpskog porekla, Miško Ražnatović.

"Do danas, Galatasaraj nije poslao nikakav dopis koji se tiče Marićevog ugovora, što znači da on nema opciju da ode u drugi klub. Za sada", napisao je Ražnatović i u narednom tvitu pojasnio.

"Aleks Marić je pod ugovorom sa Galatasarajem do kraja sezone. Klub ima opciju da 'izađe' iz ugovora u periodu između 26. februara i 1. marta".

Marić, koji bio veoma važan član tokom Partizanovog pohoda na Fajnal-for Evrolige 2010. godine u Parizu, počeo je sezonu kao slobodan igrač. Potom je kratko bio član Makabija, oprobao se u Galati, a sada je na ledu, čekajući rasplet.

U Partizanu ga žele, ali napominju da bi on morao da igra za skroman novac i da bude spreman da i to neće dobijati na vreme.

Marić je odlaska iz Partizana pre četiri i po godine igrao dve sezone u Panatinaikosu, dve u Lokomotivi i onda je usledila ova, za njega veoma turbolentna godina.

Ima 30 godina, 211 centimetara i 125 kilograma.

Te sezone, 2009/10, beležio je prosečno 19 poena i 8,4 skoka u Evroligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar