СП: ''Орлићима'' опасно јака група!

Егзотичне, али озбиљне противнике добила је српска репрезентација до 20 година на Светском првенству на Новом Зеланду.

Фудбал 10.02.2015 | 11:00
СП: ''Орлићима'' опасно јака група!

Док смо претходне ноћи спавали, "испод" нас на Новом Зеланду, у Окленду, обављен је жреб за Светско првенство за репрезентације до 20 година.

Како смо прошли?

Да не буде субјективно, поменућемо само да је извештај са жреба на сајту ФИФА почео констатацијом да је извучена једна веома озбиљна група и да се у њој налази - Србија!

Поред "орлића", које је на Мундијал одвео селектор Вељко Пауновић током драматичног претходног Европског првенства у Мађарској, у Групи Д биће још вицепрваци планете из 2013. године, Уругвај, озбиљан тим Мексика и један од тимова са афричког континента, када тамо буду окончане квалификације.

У групу ће другопласирани тим из Африке.

Жреб је обављен у "СКYЦИТY Цонвентион" центру, где ће се представници 24 земаља учесника окупити следећи пут нешто пре 30. маја и прве утакмице на Мундијалу.

ГРУПА А

Нови Зеланд
Украјина
САД
Мјанмар

ГРУПА Б

Аргентина
Панама
Африка 3
Аустрија

ГРУПА Ц

Катар
Колумбија
Португалија
Африка 4

ГРУПА Д

Мексико
Африка 2
Уругвај
Србија

ГРУПА Е

Африка 1
Бразил
Северна Кореја
Мађарска

ГРУПА Ф

Немачка
Фиџи
Узбекистан
Хондурас

Систем такмичења је такав да даље иду победници група и четири најбоље трећепласиране селекције, после чега се формирају парови осмине финала. Као победници Групе Д, чекали бисмо један од трећепласираних тимова из група Б, Е или Ф.

Као другопласирани ишли бисмо на победника Групе Е, где је Бразил и победник Африке, а као евентуално трећепласирани ишли бисмо на победника Групе А, где су домаћини, Украјина, САД...

Срећно, Вељко! Срећно, "орлићи"!

На Светском првенству за играче до 20 година, фудбалери рођени 1995. године и млађи.

Такмичење по групама одржаће се од 30. маја до 7. јуна, а утакмице осмине финала на програму су 10. и 11. јуна. Четвртфинале ће се играти 14. јуна, полуфинале је заказано за 17. јун, док ће се финале и утакмица за треће место одиграти 20. јуна.

Титулу светског шампиона у Турској 2013. године освојила је репрезентација Француске, али није изборила право да брани трофеј.

Коментари / 0

Оставите коментар