SP: ''Orlićima'' opasno jaka grupa!

Egzotične, ali ozbiljne protivnike dobila je srpska reprezentacija do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Fudbal 10.02.2015 | 11:00
SP: ''Orlićima'' opasno jaka grupa!

Dok smo prethodne noći spavali, "ispod" nas na Novom Zelandu, u Oklendu, obavljen je žreb za Svetsko prvenstvo za reprezentacije do 20 godina.

Kako smo prošli?

Da ne bude subjektivno, pomenućemo samo da je izveštaj sa žreba na sajtu FIFA počeo konstatacijom da je izvučena jedna veoma ozbiljna grupa i da se u njoj nalazi - Srbija!

Pored "orlića", koje je na Mundijal odveo selektor Veljko Paunović tokom dramatičnog prethodnog Evropskog prvenstva u Mađarskoj, u Grupi D biće još viceprvaci planete iz 2013. godine, Urugvaj, ozbiljan tim Meksika i jedan od timova sa afričkog kontinenta, kada tamo budu okončane kvalifikacije.

U grupu će drugoplasirani tim iz Afrike.

Žreb je obavljen u "SKYCITY Convention" centru, gde će se predstavnici 24 zemalja učesnika okupiti sledeći put nešto pre 30. maja i prve utakmice na Mundijalu.

GRUPA A

Novi Zeland
Ukrajina
SAD
Mjanmar

GRUPA B

Argentina
Panama
Afrika 3
Austrija

GRUPA C

Katar
Kolumbija
Portugalija
Afrika 4

GRUPA D

Meksiko
Afrika 2
Urugvaj
Srbija

GRUPA E

Afrika 1
Brazil
Severna Koreja
Mađarska

GRUPA F

Nemačka
Fidži
Uzbekistan
Honduras

Sistem takmičenja je takav da dalje idu pobednici grupa i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, posle čega se formiraju parovi osmine finala. Kao pobednici Grupe D, čekali bismo jedan od trećeplasiranih timova iz grupa B, E ili F.

Kao drugoplasirani išli bismo na pobednika Grupe E, gde je Brazil i pobednik Afrike, a kao eventualno trećeplasirani išli bismo na pobednika Grupe A, gde su domaćini, Ukrajina, SAD...

Srećno, Veljko! Srećno, "orlići"!

Na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, fudbaleri rođeni 1995. godine i mlađi.

Takmičenje po grupama održaće se od 30. maja do 7. juna, a utakmice osmine finala na programu su 10. i 11. juna. Četvrtfinale će se igrati 14. juna, polufinale je zakazano za 17. jun, dok će se finale i utakmica za treće mesto odigrati 20. juna.

Titulu svetskog šampiona u Turskoj 2013. godine osvojila je reprezentacija Francuske, ali nije izborila pravo da brani trofej.

Komentari / 0

Ostavite komentar