Пет српских талената који су ''нестали''!

Милиони, авиони, слава, девојке и небрушени таленат - неписани је рецепт за пропаст младог фудбалера. Фудбалски бисери неспремни трче у иностранство пре него што честито постану фудбалери.

Фудбал 10.02.2015 | 15:40
Пет српских талената који су ''нестали''!

Дугачак је списак таквих клинаца који су мислили да као тинејџери знају оно што се годинама учи и да могу оно што ни најбољима често не пође за руком, а обећавали су много. У дуелу са вршњацима су били доминантни, привукли пажњу скаута, менаџера, а ови клубова и онда су почели да слушају бајке. Решили су да пожуре, да све степенике прескоче и освоје свет.

А онда су се сусрели са - сениорима. Са сениорима у најбољим лигама и завршили су неславно. По другим или трећим ранговима, где сада понизно морају да докажу да вреде. А могли су да расту у Србији, у својој средини где би много брже постали ведете.

Можда најпознатије име тог списка је Немања Радоњић, екстраталенат Партизана, који хоће и каже да може да буде Роналдо. Око њега су се ломила копља доста клубова, а он је морао преко Румуније до Роме и онда у - млади тим Емполија. Обећавао је много, али уместо да сада игра у неком од највећих српских клубова, он нема места ни у Емполију.

Слична прича је и са екстраталентом Војводине Данијелом Алексићем, који је прерано постао звезда, отишао у Ђенову, а онда се сељакао углавном по нижим ранговима европског фудбала у потрази за собом какав је могао бити. Сада чека шансу у Пољској, али је не добија.

Али Звездини клинци ипак предњаче у потери за срећом ван клуба. Филип Јанковић је важио за чудо од детета. Роберт Просинечки га је са 16 година гурнуо у ватру. Али њему је то било мало. Хтео је у Рому, која се играла са њим и слала га у Парму, а сада има седам наступа са клупе у дресу друголигаша Катаније. Ваљда је то боље него бити стандардан првотимац у Црвеној звезди.

Урош Ћосић је имао нешто другачији пут, али и њему је у једном тренутку Звезда била мала. Отишао је у московски ЦСКА, тамо као клинац није могао да прође, па се вратио на “Маракану”, али кратко. Послали су га Руси у Пескару и продали јој га, али је он са њом испао у Серију Б. Тамо је играо да би ове зиме опет морао на позајмицу, и то у Фрозиноне.

Други Звездин клинац штопер Милан Милановић је на папиру члан Палерма, где углавном попуњава број на тренинзима, а клуб из Сицилије ће му ускоро сервирати нову позајмицу! После Сијене и Виченце, Милановић ће морати да се доказује члану Серије Б Трапанију.

За све њих ипак још има шансе да постану прави.

Топ 5 недоказаних талената:
Немања Радоњић - Партизан, Рома, млади тим Емполија
Данијел Алексић - Војводина, Ђенова, Сент Етјен, Авињон, Лехија Гдањск
Филип Јанковић - Црвена звезда, Рома, Парма, Катанија
Урош Ћосић - Црвена звезда, ЦСКА, Пескара, Фрозиноне
Милан Милановић - Црвена звезда, Локомотива (Москва), Палермо, Сијена, Вићенца, Трапани

Коментари / 0

Оставите коментар