Снијег и даље прави проблеме

Поједина насеља на западу Српске већ данима су без струје. Сњежне падавине највише потешкоћа изазвале су на подручју Приједора, Новог Града и Крупе на Уни.

Република Српска 10.02.2015 | 09:32
Снијег и даље прави проблеме

У Крупи на Уни и даље је на снази стање елементарне непогоде. Већи дио Крупе на Уни добио је електричну енергију, међутим, без струје је још Будимлић Јапра.На подручју Приједора, без напајања електричном енергијом још је 16 трафостаница на подручју дијела Козина.

Већ четврти дан је без електричне енергије дио Љубије.На подручју Новог Града без електричне енергије је седам села које напаја далековод Блатина. У Основној школи "Бранко Ћопић" у Крупи на Уни до сутра ђаци неће сјести у школске клупе , као и у основним школама "Раде Марјанац" у Стројицама код Шипова, те "Петар Шкундрић" у Будимлић Јапри, код Оштре Луке.

Снијег који је падао током ноћи и јутра отежао је кретање возила и пјешака на подручју општине Котор Варош.Саобраћај је успорен на већини путева у которварошком крају, а дежурне екипе путних служби су на терену и интервенишу на свим дионицама гдје је то потребно.

Приоритет су локални путеви, гдје је неопходно обезбиједити несметан превоз радника и ђака.На коловозима има снијега, а у вишим предјелима и преко планинског превоја Борја поледице.

Због временских неприлика, у више школа у Српској отежана је настава, а у некима је и обустављена, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Наставе данас неће бити у Основној школи "Бранко Ћопић" у Крупи на Уни, јер је школа остала без струје и воде.Због сњежних наноса и проблема са гријањем наставе данас и сутра неће бити ни у основним школама "Раде Марјанац" у Стројицама код Шипова и "Петар Шкундрић" у Будимлић Јапри код Оштре Луке. 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Анонимус

10.02.2015 09:23

Ма не брините. Ето Баја води папке и носе лопате. Сад ће они, док трепнеш, да очисте сав снијег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

10.02.2015 09:38

Како ли Павић иде до викендице?

ОДГОВОРИТЕ