Snijeg i dalje pravi probleme

Pojedina naselja na zapadu Srpske već danima su bez struje. Snježne padavine najviše poteškoća izazvale su na području Prijedora, Novog Grada i Krupe na Uni.

Republika Srpska 10.02.2015 | 09:32
Snijeg i dalje pravi probleme

U Krupi na Uni i dalje je na snazi stanje elementarne nepogode. Veći dio Krupe na Uni dobio je električnu energiju, međutim, bez struje je još Budimlić Јapra.Na području Prijedora, bez napajanja električnom energijom još je 16 trafostanica na području dijela Kozina.

Već četvrti dan je bez električne energije dio Ljubije.Na području Novog Grada bez električne energije je sedam sela koje napaja dalekovod Blatina. U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Krupi na Uni do sutra đaci neće sjesti u školske klupe , kao i u osnovnim školama "Rade Marjanac" u Strojicama kod Šipova, te "Petar Škundrić" u Budimlić Јapri, kod Oštre Luke.

Snijeg koji je padao tokom noći i jutra otežao je kretanje vozila i pješaka na području opštine Kotor Varoš.Saobraćaj je usporen na većini puteva u kotorvaroškom kraju, a dežurne ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to potrebno.

Prioritet su lokalni putevi, gdje je neophodno obezbijediti nesmetan prevoz radnika i đaka.Na kolovozima ima snijega, a u višim predjelima i preko planinskog prevoja Borja poledice.

Zbog vremenskih neprilika, u više škola u Srpskoj otežana je nastava, a u nekima je i obustavljena, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nastave danas neće biti u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Krupi na Uni, jer je škola ostala bez struje i vode.Zbog snježnih nanosa i problema sa grijanjem nastave danas i sutra neće biti ni u osnovnim školama "Rade Marjanac" u Strojicama kod Šipova i "Petar Škundrić" u Budimlić Јapri kod Oštre Luke. 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Anonimus

10.02.2015 09:23

Ma ne brinite. Eto Baja vodi papke i nose lopate. Sad će oni, dok trepneš, da očiste sav snijeg.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

10.02.2015 09:38

Kako li Pavić ide do vikendice?

ODGOVORITE