Посебна сједница о изјави Предсједништва у сриједу

У Народну скупштину Републике Српске стигла је иницијатива предсједника Републике Српске Милорада Додика за одржавање посебне сједнице на којој би народни посланици требало да изјасне о новој заједничкој изјави Предсједништва БиХ о европском путу. Колегијум Народне скупштине засједати сутра у 9.00 часова, па се очекује да она буде одржана у сриједу.

Република Српска 09.02.2015 | 20:00
Посебна сједница о изјави Предсједништва у сриједу

Посебна сједница, на којој ће посланици разматрати усаглашену изјаву Предсједништва БиХ о европском путу, требало би да буде одржана у сриједу, 11. фебруара, у послијеподневним часовима.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић сматра да је једино парламент Републике Српске тај који задужује Владу и институције да раде на европском путу БиХ и Републике Српске.

Опозиција сматра да је поводом изјаве Предсједништва власт потегла расправу која није утемељена.

Предсједништво БиХ потписало је 29. јануара изјаву о европској опредијељености и неопходним реформама БиХ на путу ка ЕУ, на иницијативу Велике Британије и Њемачке.

Прву верзију изјаве о опредијељености политичких лидера у БиХ за предузимање неопходних реформи у оквиру процеса приступања БиХ ЕУ Предсједништво БиХ утврдило је 31. децембра 2014. године, али су лидери СНСД-а, ДНС-а и СП-а тражили да изјава мора да поштује уставни поредак у БиХ, да се јасно назначи шта су чије надлежности и да она не може да буде било какав основ за преношење надлежности са ентитета на БиХ.

На посебној сједници би требало да се обрати и српски члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар