Босић: Тужиластво да се изјасни о Џаферовићу

Замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Младен Босић упутио је отворено писмо главном тужитељу Тужитељства БиХ Горану Салиховићу у вези с јавним оптужбама против Шефика Џаферовића, предсједавајућег Представничког вијећа ПСБиХ-а.

Босна и Херцеговина 09.02.2015 | 16:38
Босић: Тужиластво да се изјасни о Џаферовићу

"Обраћам Вам се као други замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ због политичких импликација у раду Парламента БиХ које је произвео случај јавне оптужбе досадашњег потпредсједника ФБиХ Мирсада Кебе против предсједавајућег Представничког вијећа ПС БиХ Шефика Џаферовића", наводи Босић у писму.

Такође, наводи да се ради о јавно изреченим оптужбама за ратни злочин над српским становништвом, односно случају који је изазвао јаке емоције и реакције у јавности Републике Српске.

"Како један број посланика из Републике Српске у ПВ ПСБиХ бојкотује сједнице и тражи разрјешење предсједавајућег Џаферовића из колегија Вијећа, случај је добио озбиљне негативне политичке импликације које утичу на рад парламента. Случај води Тужилаштво БиХ на чијем сте челу, очекујемо да што прије обавјестите јавност о утемељености оптужби против Џаферовића, како би се политичке тензије разријешиле и престале бити повод опструкције демократских процеса", наводи се у писму, саопшено је из Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ-а.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

мики

09.02.2015 16:02

Не крепај магарце до зелене траве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

09.02.2015 19:06

Да те притисак народа Српске није натерао или је то твој предлог?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

09.02.2015 19:06

Па и ми блокирамо све на дрзавном нивоу па кад додјемо у овакву ситуацију онда увидимо колико је то погресно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

09.02.2015 21:19

Ипак си ме послушао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

09.02.2015 21:43

Сумануто је чекати да се тужилаштво изјасни о оваквим озбиљним оптужбама. Уосталом одавно су показали по потреби спорост, показали су у свом раду и селективан приступ, и тако се већ одавно ставили на страну лажне и подметнуте приче о протеклом рату И овде могу вршити опструкције и одуговлачити годинама. Није о овим најмонструознијим злочинима над Србима, укључујући и ритуално одсецање глава проговорио било ко, него други по важности и хијерархији код Бошњака, госп.Кебо. И не само то, предао је тужилаштву и суду БиХ 10.000 страница списа о тим злочинима. Ништарија, а изгледа и нитков, овај Џаферовић којег је госп.Кебо прозвао да је активно учестовао у овим злочинима мора бити уклоњен из институција БиХ. И ту ме баш брига како ће се, и да ли ће се тужилац изјаснити, овде се мора показати поштовање и пијетет према српским цивилима који су на најстравичније начине убијени. Српски представници у заједничким институцијама морају истрајати, и то сви, и баш ме брига којој опцији припадали, ништарија који је на било који начин имао учешћа у тим злочинима мора бити уклоњен из институција БиХ. Ако ће то значити блокаду рада парламента БиХ, нега буде тако. Госп.Босић друго мора нешто урадити, и не само он, него и други из Српске, мора се извршити притисак да тужилаштво БиХ проследи постојеће списе др Караџићу како би исте искористио за потребе одбране и да се о овим догађајима и Хашки суд упозна, а др Караџић ће већ најбоље знати шта урадити са постојећом документацијом.

ОДГОВОРИТЕ