Bosić: Tužilastvo da se izjasni o Džaferoviću

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić uputio je otvoreno pismo glavnom tužitelju Tužiteljstva BiH Goranu Salihoviću u vezi s javnim optužbama protiv Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća PSBiH-a.

Bosna i Hercegovina 09.02.2015 | 16:38
Bosić: Tužilastvo da se izjasni o Džaferoviću

"Obraćam Vam se kao drugi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH zbog političkih implikacija u radu Parlamenta BiH koje je proizveo slučaj javne optužbe dosadašnjeg potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe protiv predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća PS BiH Šefika Džaferovića", navodi Bosić u pismu.

Takođe, navodi da se radi o javno izrečenim optužbama za ratni zločin nad srpskim stanovništvom, odnosno slučaju koji je izazvao jake emocije i reakcije u javnosti Republike Srpske.

"Kako jedan broj poslanika iz Republike Srpske u PV PSBiH bojkotuje sjednice i traži razrješenje predsjedavajućeg Džaferovića iz kolegija Vijeća, slučaj je dobio ozbiljne negativne političke implikacije koje utiču na rad parlamenta. Slučaj vodi Tužilaštvo BiH na čijem ste čelu, očekujemo da što prije obavjestite javnost o utemeljenosti optužbi protiv Džaferovića, kako bi se političke tenzije razriješile i prestale biti povod opstrukcije demokratskih procesa", navodi se u pismu, saopšeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH-a.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

miki

09.02.2015 16:02

Ne krepaj magarce do zelene trave.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

09.02.2015 19:06

Da te pritisak naroda Srpske nije naterao ili je to tvoj predlog?

ODGOVORITE
Name

Max

09.02.2015 19:06

Pa i mi blokiramo sve na drzavnom nivou pa kad dodjemo u ovakvu situaciju onda uvidimo koliko je to pogresno.

ODGOVORITE
Name

Baja

09.02.2015 21:19

Ipak si me poslušao...

ODGOVORITE
Name

Divos

09.02.2015 21:43

Сумануто је чекати да се тужилаштво изјасни о оваквим озбиљним оптужбама. Уосталом одавно су показали по потреби спорост, показали су у свом раду и селективан приступ, и тако се већ одавно ставили на страну лажне и подметнуте приче о протеклом рату И овде могу вршити опструкције и одуговлачити годинама. Није о овим најмонструознијим злочинима над Србима, укључујући и ритуално одсецање глава проговорио било ко, него други по важности и хијерархији код Бошњака, госп.Кебо. И не само то, предао је тужилаштву и суду БиХ 10.000 страница списа о тим злочинима. Ништарија, а изгледа и нитков, овај Џаферовић којег је госп.Кебо прозвао да је активно учестовао у овим злочинима мора бити уклоњен из институција БиХ. И ту ме баш брига како ће се, и да ли ће се тужилац изјаснити, овде се мора показати поштовање и пијетет према српским цивилима који су на најстравичније начине убијени. Српски представници у заједничким институцијама морају истрајати, и то сви, и баш ме брига којој опцији припадали, ништарија који је на било који начин имао учешћа у тим злочинима мора бити уклоњен из институција БиХ. Ако ће то значити блокаду рада парламента БиХ, нега буде тако. Госп.Босић друго мора нешто урадити, и не само он, него и други из Српске, мора се извршити притисак да тужилаштво БиХ проследи постојеће списе др Караџићу како би исте искористио за потребе одбране и да се о овим догађајима и Хашки суд упозна, а др Караџић ће већ најбоље знати шта урадити са постојећом документацијом.

ODGOVORITE