Толе: Обришите графите или тужим Београд!

Председник ФСС најавио да ће тужити Град Београд због графита "Толе лопове" исписаних на зидовима престонице.

Фудбал 09.02.2015 | 23:40
Толе: Обришите графите или тужим Београд!

"Рат" између Томислава Караџића и његових неистомишљеника одавно траје. Они који нису задовољни радом председника Фудбалског савеза Србије већ дуго траже његову оставку, али безуспешно.

Међу најгласнијим противницима првог човека ФСС су навијачи Црвене звезде, Делије, који су одавно смислили слоган "Толе лопове".

Већ неколико месеци фасаде београдских зграда исписане су том поруком, као и "ФСС = мафија", а Караџић је у опширном интервјуу за "Курир" најавио да ће због тога тужити Град.

"Тужићу Град Београд и тражити одштету. Они имају обавезу да уколне те графите, јер то утиче на мој углед. Не знам, можда ће да се распише тендер за то, па да се неко ту угради. Ко зна шта стоји иза свега тога. Али видим да је град Београд увео штедњу, па су ваљда уштедели новац да ми плате одштету".

Караџић се осврнуо и на "прозивке" оних који би да преузму руковођење Савезом.

"Нису ми јасна та пљувања. Покушавали су свашта да ми пронађу у биографији, а нашли су само да сам се пре 50 година потукао као студент. Зашто они који желе да дођу користе 'пљување'. То значи, да онда и њих неко треба да 'испљује' и тако га смени. Ако имате амбиције и програм људи ће то да виде, дођите кандидујте се и то је то", поручио је први човек ФС Србије.

Наредни избори за председника националне "Куће фудбала" одржаће се за годину дана.

"Следећег фебруара почињу избори, па ко хоће нека се пријави. Ово место није наследно, долазе избори, ко добије највише гласова биће председник".

Осврнуо се Караџић и на однос са генералним директором Црвене звезде, Звезданом Терзићем, са којим се често "препуцава" преко медија.

"Понекад имам обавезу према јавности да одговорим. Звезда је велики клуб, који поштујем, али не знам шта је Звездан Терзић тамо. Не знам ни ко га је довео, ни шта ради тамо, кад има клуб на Карабурми. Као председник Савеза морам да имам исти однос према генералним секретарима и председницима свих клубова, па због тога с њим могу да причам тек кад постане председник".

Председник ФСС подржао је намеру Партизана да смањи утицај менаџера у свом клубу и међу својим играчима, пре свих Фаљија Рамаданија.

"Подржавам иницијативу Партизана, јер сматрам да треба довести у ред те ствари. Мора да буде познат пут новца за све фудбалере који одлазе или долазе у клуб. Сматрам да сваки клуб на свом сајту мора да објави за колико је дошао неки играч или колико је зарађено новца од његове продаје. У таквом случају, смањиле би се сумње, а и улога менаџера би била прихватљивија", сматра Караџић.

Једно од питања Караџићу у интервјуу за Курир било је докле мисли да ће ФСС успети да одолева притисцима ФС Косова?

"Видим да јавност сву критику чува за нас, јер нема отровних жаока према онима у чијим спортовима је Косово равноправно. Ајде да нису могли да се изборе, али зашто барем нису напустили састанак или нешто тако. Овако испада као да су малтене гласали за њихов пријем. Уколико Косово буде примљено да игра квалификације ми ћемо сигурно ићи на суд у Лозану, јер не може да игра док га не признају УН, а тамо Кина и Русија имају право вета. Ипак, дугорочно гледнао, биће тешко одупрети се томе".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

аки

09.02.2015 16:44

"Ово место није наследно, долазе избори, ко добије највише гласова биће председник". Проблем је, Толе, што си ти још увек, после свих силних бламажа нашег фудбала, још увек председник. Оставка је била морални чин све ово време, а пошто то ниси испоштовао, избори ће вероватно бити само фарса - не сумњам (и не смо ја)да ћеш се за њих добро "обезбедити".

ОДГОВОРИТЕ