Tole: Obrišite grafite ili tužim Beograd!

Predsednik FSS najavio da će tužiti Grad Beograd zbog grafita "Tole lopove" ispisanih na zidovima prestonice.

Fudbal 09.02.2015 | 23:40
Tole: Obrišite grafite ili tužim Beograd!

"Rat" između Tomislava Karadžića i njegovih neistomišljenika odavno traje. Oni koji nisu zadovoljni radom predsednika Fudbalskog saveza Srbije već dugo traže njegovu ostavku, ali bezuspešno.

Među najglasnijim protivnicima prvog čoveka FSS su navijači Crvene zvezde, Delije, koji su odavno smislili slogan "Tole lopove".

Već nekoliko meseci fasade beogradskih zgrada ispisane su tom porukom, kao i "FSS = mafija", a Karadžić je u opširnom intervjuu za "Kurir" najavio da će zbog toga tužiti Grad.

"Tužiću Grad Beograd i tražiti odštetu. Oni imaju obavezu da ukolne te grafite, jer to utiče na moj ugled. Ne znam, možda će da se raspiše tender za to, pa da se neko tu ugradi. Ko zna šta stoji iza svega toga. Ali vidim da je grad Beograd uveo štednju, pa su valjda uštedeli novac da mi plate odštetu".

Karadžić se osvrnuo i na "prozivke" onih koji bi da preuzmu rukovođenje Savezom.

"Nisu mi jasna ta pljuvanja. Pokušavali su svašta da mi pronađu u biografiji, a našli su samo da sam se pre 50 godina potukao kao student. Zašto oni koji žele da dođu koriste 'pljuvanje'. To znači, da onda i njih neko treba da 'ispljuje' i tako ga smeni. Ako imate ambicije i program ljudi će to da vide, dođite kandidujte se i to je to", poručio je prvi čovek FS Srbije.

Naredni izbori za predsednika nacionalne "Kuće fudbala" održaće se za godinu dana.

"Sledećeg februara počinju izbori, pa ko hoće neka se prijavi. Ovo mesto nije nasledno, dolaze izbori, ko dobije najviše glasova biće predsednik".

Osvrnuo se Karadžić i na odnos sa generalnim direktorom Crvene zvezde, Zvezdanom Terzićem, sa kojim se često "prepucava" preko medija.

"Ponekad imam obavezu prema javnosti da odgovorim. Zvezda je veliki klub, koji poštujem, ali ne znam šta je Zvezdan Terzić tamo. Ne znam ni ko ga je doveo, ni šta radi tamo, kad ima klub na Karaburmi. Kao predsednik Saveza moram da imam isti odnos prema generalnim sekretarima i predsednicima svih klubova, pa zbog toga s njim mogu da pričam tek kad postane predsednik".

Predsednik FSS podržao je nameru Partizana da smanji uticaj menadžera u svom klubu i među svojim igračima, pre svih Faljija Ramadanija.

"Podržavam inicijativu Partizana, jer smatram da treba dovesti u red te stvari. Mora da bude poznat put novca za sve fudbalere koji odlaze ili dolaze u klub. Smatram da svaki klub na svom sajtu mora da objavi za koliko je došao neki igrač ili koliko je zarađeno novca od njegove prodaje. U takvom slučaju, smanjile bi se sumnje, a i uloga menadžera bi bila prihvatljivija", smatra Karadžić.

Jedno od pitanja Karadžiću u intervjuu za Kurir bilo je dokle misli da će FSS uspeti da odoleva pritiscima FS Kosova?

"Vidim da javnost svu kritiku čuva za nas, jer nema otrovnih žaoka prema onima u čijim sportovima je Kosovo ravnopravno. Ajde da nisu mogli da se izbore, ali zašto barem nisu napustili sastanak ili nešto tako. Ovako ispada kao da su maltene glasali za njihov prijem. Ukoliko Kosovo bude primljeno da igra kvalifikacije mi ćemo sigurno ići na sud u Lozanu, jer ne može da igra dok ga ne priznaju UN, a tamo Kina i Rusija imaju pravo veta. Ipak, dugoročno glednao, biće teško odupreti se tome".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

aki

09.02.2015 16:44

"Ovo mesto nije nasledno, dolaze izbori, ko dobije najviše glasova biće predsednik". Problem je, Tole, što si ti još uvek, posle svih silnih blamaža našeg fudbala, još uvek predsednik. Ostavka je bila moralni čin sve ovo vreme, a pošto to nisi ispoštovao, izbori će verovatno biti samo farsa - ne sumnjam (i ne smo ja)da ćeš se za njih dobro "obezbediti".

ODGOVORITE