АБА: Може ли Партизан до 3. мјеста? Да ли бисте вољели?

Улазимо у последњих пет кола АБА лиге. Погледајте ко се с ким састаје и реците нам да ли прижељкујете дерби у полуфиналу?

Кошарка 09.02.2015 | 17:20
АБА: Може ли Партизан до 3. мјеста? Да ли бисте вољели?

Исход утакмице 21. кола АБА лиге између Цедевите и Цибоне био је веома интересантан и љубитељима кошарке у Србији, конкретно навијачима Црвене звезде и Партизана.

На крају, након што је Цибона промашила два слободна бацања за пет поена предности на уласку у последњи минут, Цедевита је успела да преокрене резултат и забележи веома важну победу у трци с Партизаном за треће место пред старт плеј-офа АБА лиге.

Уколико црно-бели, верује се, рутински победе "фењераша" Левски у "Пиониру" (понедељак увече), на пет кола пре краја лигашког дела такмичења Цедевита ће задржати практично две победе предности над српским тимом, с обзиром на то да је у првом делу шампионата била веома убедљива у Загребу и победила Партизан 70:50.

У случају истог скора на крају лиге одлучује кош-разлика у међусобним мечевима.

Да је Цибона у недељу увече победила градског ривала, уз тријумф Партизана над Бугарима, екипе би ушле поравнате у финиш сезоне по броју победа и пораза, с тим да би српски шампион имао меч у Београду са директним конкурентом за треће место.

Али, ако се погледа распоред до краја, не само Партизана и Цедевите, већ и другопласиране Будућности, јасно је да је све и даље отворено и да иза Црвене звезде ова три клуба могу да се поређају у свакој од могућих комбинација.

У борби за финале и учешће у Евролиги наредне сезоне састаће се први и четврти, односно други и трећи, па се многи слажу да би у интересу српске кошарке било избећи полуфинале између Црвене звезде и Партизана, који ће се у последњих пет кола састати са све три екипе које су тренутно изнад, на табели.

Недавно је чак и тренер Партизана Душко Вујошевић признао да би његовом тиму више одговарало да се у полуфиналу плеј-офа састане са подгоричком Будућности.

Прочитајте распоред другог, трећег и четвртог на табели и реците нам да ли је извесно полуфинале Звезда - Партизан или ће, ипак, српски клубови одвојено у борбу за Евролигу?

*напомена: ВЕЛИКИМ словима наглашена су гостовања.

БУДУЋНОСТ (16-5)

22. ОЛИМПИЈА
23. СОЛНОК
24. Крка
25. ЦЕДЕВИТА
26. Партизан

ЦЕДЕВИТА (15-6)

22. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
23. Мега Лекс
24. ЗАДАР
25. Будућност
26. СОЛНОК

ПАРТИЗАН (13-7)

21. Левски
22. ЦИБОНА
23. Црвена звезда
24. МЕГА ЛЕКС
25. Задар
26. БУДУЋНОСТ

Може ли Партизан да заврши као трећи или други на табели?

Коментари / 0

Оставите коментар