ABA: Može li Partizan do 3. mjesta? Da li biste voljeli?

Ulazimo u poslednjih pet kola ABA lige. Pogledajte ko se s kim sastaje i recite nam da li priželjkujete derbi u polufinalu?

Košarka 09.02.2015 | 17:20
ABA: Može li Partizan do 3. mjesta? Da li biste voljeli?

Ishod utakmice 21. kola ABA lige između Cedevite i Cibone bio je veoma interesantan i ljubiteljima košarke u Srbiji, konkretno navijačima Crvene zvezde i Partizana.

Na kraju, nakon što je Cibona promašila dva slobodna bacanja za pet poena prednosti na ulasku u poslednji minut, Cedevita je uspela da preokrene rezultat i zabeleži veoma važnu pobedu u trci s Partizanom za treće mesto pred start plej-ofa ABA lige.

Ukoliko crno-beli, veruje se, rutinski pobede "fenjeraša" Levski u "Pioniru" (ponedeljak uveče), na pet kola pre kraja ligaškog dela takmičenja Cedevita će zadržati praktično dve pobede prednosti nad srpskim timom, s obzirom na to da je u prvom delu šampionata bila veoma ubedljiva u Zagrebu i pobedila Partizan 70:50.

U slučaju istog skora na kraju lige odlučuje koš-razlika u međusobnim mečevima.

Da je Cibona u nedelju uveče pobedila gradskog rivala, uz trijumf Partizana nad Bugarima, ekipe bi ušle poravnate u finiš sezone po broju pobeda i poraza, s tim da bi srpski šampion imao meč u Beogradu sa direktnim konkurentom za treće mesto.

Ali, ako se pogleda raspored do kraja, ne samo Partizana i Cedevite, već i drugoplasirane Budućnosti, jasno je da je sve i dalje otvoreno i da iza Crvene zvezde ova tri kluba mogu da se poređaju u svakoj od mogućih kombinacija.

U borbi za finale i učešće u Evroligi naredne sezone sastaće se prvi i četvrti, odnosno drugi i treći, pa se mnogi slažu da bi u interesu srpske košarke bilo izbeći polufinale između Crvene zvezde i Partizana, koji će se u poslednjih pet kola sastati sa sve tri ekipe koje su trenutno iznad, na tabeli.

Nedavno je čak i trener Partizana Duško Vujošević priznao da bi njegovom timu više odgovaralo da se u polufinalu plej-ofa sastane sa podgoričkom Budućnosti.

Pročitajte raspored drugog, trećeg i četvrtog na tabeli i recite nam da li je izvesno polufinale Zvezda - Partizan ili će, ipak, srpski klubovi odvojeno u borbu za Evroligu?

*napomena: VELIKIM slovima naglašena su gostovanja.

BUDUĆNOST (16-5)

22. OLIMPIJA
23. SOLNOK
24. Krka
25. CEDEVITA
26. Partizan

CEDEVITA (15-6)

22. CRVENA ZVEZDA
23. Mega Leks
24. ZADAR
25. Budućnost
26. SOLNOK

PARTIZAN (13-7)

21. Levski
22. CIBONA
23. Crvena zvezda
24. MEGA LEKS
25. Zadar
26. BUDUĆNOST

Može li Partizan da završi kao treći ili drugi na tabeli?

Komentari / 0

Ostavite komentar