Николић: Несрећан сам, остадох без десне руке!

Као да је неко одаламио мокром крпом Марка Николића по сред чела. Нервозан и пре свега, како сам признаје, несрећан због одласка Данка Лазовића у Пекинг Ентерпрајз, стиче се утисак да је шеф стручног штаба Партизана бирао речи најпре да опише улогу доскорашњег заменика капитена, а затим да између редова поручи руководиоцима да су могли и морали да учине све не би ли актуелног репрезентативца Србије задржали у Хумској 1.

Фудбал 09.02.2015 | 22:00
Николић: Несрећан сам, остадох без десне руке!

Посебно што је на то упозоравао још од почетка припрема, апелом да се Лазовићу, али и Саши Илићу, Петру Шкулетићу, Николи Дринчићу повећају плате или продуже уговори.
„Ово је велики ударац за тим Партизана. Само ми који смо заједно живели и радили у претходном периоду знамо шта је Данко значио овој екипи. Више пута сам истицао да се уложи огроман напор, учини све што је потребно да он остане. Остали смо без лидера, без вође, некога ко је био стожер целог амбијента и веома сам несрећан због оваквог расплета. Лазовићев квалитет је свима познат, а кад се зна шта је представљао у свлачионици, слободно могу да кажем да сам остао без десне руке, а тим Партизана без лидера и вође. Веома сам несрећан због тога. Жао ми је, јер смо можда имали прилику да будемо активнији и предусретљивији да ову ситуацију разрешимо у претходном периоду“, поручио је Николић са припрема црно-белих у Белеку.

Имајући у виду чињеницу да су Кинези понудили Лазовићу годишњу плату од око 1.000.000 долара логично је што је искуни крилни нападач искористио опцију из „отвореног уговора“, мада је и сам рекао да новац није био пресудни фактор и да је желео да остане у Партизану. Што даље иницира одговорност Управе и питање – да ли су криви и они што седе у фотељама?
„Не знам. Доста сам давао ексклузива, а не бих себи дозволио да се моје речи тумаче као да подривам клуб. Све што сам имао да кажем рекао сам у протеклих месец дана. Не бих то више да радим, време је да збијемо редове, јер ускоро почиње превенство“.

Друго кључно питање је – ко после Данка Лазовића, да ли ће Партизан до краја прелазног рока у Србији (13. фебруар) ангажовати новајлију на позицији нападача?
„Нисам сигуран, нама није потребна замена, већ лидер и вођа, уз Сашу Илића и још неке играче. Фудбалери таквих квалитета коштају, мислим да то себи не можемо да приуштимо. А има играча који се на припремама добро намећу“, допунио је Николић.

Да су шансе да црно-бели пред наставак првенства освеже кадар само у домену теорије може се закључити и на основу обраћања спортског директора Драгана Ћирића.
„Наша жеља је била да Лазовић остане, али и без њега имамо квалитет за такмичење. Кад је реч о евентуалним појачањима, јасно је да због стања у коме се клуб налази не можемо да нађемо играча капацитета као што је Лазовић. Замену ћемо пронаћи у нашим редовима, јер имамо одличне играче, а Партизан ће, не сумњам, из ове ситуације изаћи као победник“, рекао је Драган Ћирић.

Коментари / 0

Оставите коментар