Nikolić: Nesrećan sam, ostadoh bez desne ruke!

Kao da je neko odalamio mokrom krpom Marka Nikolića po sred čela. Nervozan i pre svega, kako sam priznaje, nesrećan zbog odlaska Danka Lazovića u Peking Enterprajz, stiče se utisak da je šef stručnog štaba Partizana birao reči najpre da opiše ulogu doskorašnjeg zamenika kapitena, a zatim da između redova poruči rukovodiocima da su mogli i morali da učine sve ne bi li aktuelnog reprezentativca Srbije zadržali u Humskoj 1.

Fudbal 09.02.2015 | 22:00
Nikolić: Nesrećan sam, ostadoh bez desne ruke!

Posebno što je na to upozoravao još od početka priprema, apelom da se Lazoviću, ali i Saši Iliću, Petru Škuletiću, Nikoli Drinčiću povećaju plate ili produže ugovori.
„Ovo je veliki udarac za tim Partizana. Samo mi koji smo zajedno živeli i radili u prethodnom periodu znamo šta je Danko značio ovoj ekipi. Više puta sam isticao da se uloži ogroman napor, učini sve što je potrebno da on ostane. Ostali smo bez lidera, bez vođe, nekoga ko je bio stožer celog ambijenta i veoma sam nesrećan zbog ovakvog raspleta. Lazovićev kvalitet je svima poznat, a kad se zna šta je predstavljao u svlačionici, slobodno mogu da kažem da sam ostao bez desne ruke, a tim Partizana bez lidera i vođe. Veoma sam nesrećan zbog toga. Žao mi je, jer smo možda imali priliku da budemo aktivniji i predusretljiviji da ovu situaciju razrešimo u prethodnom periodu“, poručio je Nikolić sa priprema crno-belih u Beleku.

Imajući u vidu činjenicu da su Kinezi ponudili Lazoviću godišnju platu od oko 1.000.000 dolara logično je što je iskuni krilni napadač iskoristio opciju iz „otvorenog ugovora“, mada je i sam rekao da novac nije bio presudni faktor i da je želeo da ostane u Partizanu. Što dalje inicira odgovornost Uprave i pitanje – da li su krivi i oni što sede u foteljama?
„Ne znam. Dosta sam davao ekskluziva, a ne bih sebi dozvolio da se moje reči tumače kao da podrivam klub. Sve što sam imao da kažem rekao sam u proteklih mesec dana. Ne bih to više da radim, vreme je da zbijemo redove, jer uskoro počinje prevenstvo“.

Drugo ključno pitanje je – ko posle Danka Lazovića, da li će Partizan do kraja prelaznog roka u Srbiji (13. februar) angažovati novajliju na poziciji napadača?
„Nisam siguran, nama nije potrebna zamena, već lider i vođa, uz Sašu Ilića i još neke igrače. Fudbaleri takvih kvaliteta koštaju, mislim da to sebi ne možemo da priuštimo. A ima igrača koji se na pripremama dobro nameću“, dopunio je Nikolić.

Da su šanse da crno-beli pred nastavak prvenstva osveže kadar samo u domenu teorije može se zaključiti i na osnovu obraćanja sportskog direktora Dragana Ćirića.
„Naša želja je bila da Lazović ostane, ali i bez njega imamo kvalitet za takmičenje. Kad je reč o eventualnim pojačanjima, jasno je da zbog stanja u kome se klub nalazi ne možemo da nađemo igrača kapaciteta kao što je Lazović. Zamenu ćemo pronaći u našim redovima, jer imamo odlične igrače, a Partizan će, ne sumnjam, iz ove situacije izaći kao pobednik“, rekao je Dragan Ćirić.

Komentari / 0

Ostavite komentar