Провести темељну истрагу несреће у Русији

Предсједник Србије Томислав Николић затражио је провођење темељне истраге о узроцима несреће на Јамалу, на сјеверу Русије, гдје је у пожару на градилишту страдало шест српских држављана.

Србија 09.02.2015 | 13:37
Провести темељну истрагу несреће у Русији

Николић је у разговору са руским амбасадором Александром Чепурином затражио да се свуда гдје су као радници ангажовани држављани Србије посвети већа пажња условима рада.

Он је током састанка истакао да до овакве трагедије није смјело да дође и изразио наду да ће се из овога што се десило извући одговарајуће поуке, да се тако нешто никада више не понови, саопштила је прес служба предсједника Србије.

Николић и Чепурин изразили су жаљење због посљедњих трагичних догађаја у Украјини и истакли жељу да се конфликт што прије ријеши, ако је могуће на састанку који ће бити одржан ове седмице.

Чепурин је захвалио Николићу на конструктивној улози делегације Србије у Парламентарној скупштини Савјета Европе током сједнице на којој се расправљало о учешћу делегације Русије у раду тог тијела.

Он је истакао да је Русија свјесна да су на српску делегацију вршени одређени притисци, али да Москва цијени то што су српски парламентарци до краја задржали јединствен и принципијелан став.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xx

09.02.2015 13:37

Јадни људи само друго ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

09.02.2015 14:15

ре xx : Само болестан човјек може да ти да минус на овакав коментар !

ОДГОВОРИТЕ