Provesti temeljnu istragu nesreće u Rusiji

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je provođenje temeljne istrage o uzrocima nesreće na Jamalu, na sjeveru Rusije, gdje je u požaru na gradilištu stradalo šest srpskih državljana.

Srbija 09.02.2015 | 13:37
Provesti temeljnu istragu nesreće u Rusiji

Nikolić je u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom zatražio da se svuda gdje su kao radnici angažovani državljani Srbije posveti veća pažnja uslovima rada.

On je tokom sastanka istakao da do ovakve tragedije nije smjelo da dođe i izrazio nadu da će se iz ovoga što se desilo izvući odgovarajuće pouke, da se tako nešto nikada više ne ponovi, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Nikolić i Čepurin izrazili su žaljenje zbog posljednjih tragičnih događaja u Ukrajini i istakli želju da se konflikt što prije riješi, ako je moguće na sastanku koji će biti održan ove sedmice.

Čepurin je zahvalio Nikoliću na konstruktivnoj ulozi delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope tokom sjednice na kojoj se raspravljalo o učešću delegacije Rusije u radu tog tijela.

On je istakao da je Rusija svjesna da su na srpsku delegaciju vršeni određeni pritisci, ali da Moskva cijeni to što su srpski parlamentarci do kraja zadržali jedinstven i principijelan stav.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xx

09.02.2015 13:37

Jadni ljudi samo drugo nista

ODGOVORITE
Name

Senad

09.02.2015 14:15

re xx : Samo bolestan čovjek može da ti da minus na ovakav komentar !

ODGOVORITE