Преварени радници РАОП-а настављају са протестима

Преварени бивши радници фабрике "Енергоинвест-Расклопна опрема"  настављају са протестима. И данас су се окупили испред капије фабрике  како би захтјевали исплату дуговања по основу правоснажних судских пресуда и повезивање радног стажа.

Република Српска 09.02.2015 | 12:41
Преварени радници РАОП-а настављају са протестима

Нису одустали од протеста и поред обећања која су ових дана стигла из  ресорног министарства. Мало наде да ће захтјеви за њих 36 бити  испуњени донијела је изјава министра индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петра Ђокића који је рекао да ће све оно што је дио законских обавеза према радницима бити измирено.

"Морам да подсјетим министра Ђокића. Да су радили по закону Окружни суд у Источном Сарајеву, Пореска управа и Влада Републике Српске ми не би овдје протестовали и све би било рјешено. Надамо се и хоћемо да вјерујемо ће ресорни министар испунити наше захтјеве", каже бивши радник  РАОП-а Мишо Вукадин.

Један од преварених бивших радника РАОП-а Радомир Продановић позвао је и "шефове" министра да се огласе, односно предсједника Републике Српске Милорада Додика и премијера Жељку Цвијановић.

"Не знам колико је министар у моћи. Код кога су паре? У ком су трезору? Ко држи кључ од тих пара? И ко даје налог за исплату радника?", истиче Продановић.

Уколико у наредних десет дана преварени бивши радници РАОП-а не добију писмену гаранцију од Владе Републике Српске и ресорног министарства да ће оно што им по закону припада бити исплаћено, те да ће им се повезати радни стаж, кажу, спремни су на све. Први потез је блокада капије фабрике. Сљедећи кораци, како најављују, биће доста радикалнији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

09.02.2015 11:47

Ако комуњара Петар Дјокиц задузен за то нецете видјети ни марке џабе се мрзнете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

09.02.2015 12:00

Радници коју штрајкују борећи се за комад хљеба-туга голема,Српска сахрањена од оних од којих траже.Сјевернокорејска Српска!

ОДГОВОРИТЕ