Prevareni radnici RAOP-a nastavljaju sa protestima

Prevareni bivši radnici fabrike "Energoinvest-Rasklopna oprema"  nastavljaju sa protestima. I danas su se okupili ispred kapije fabrike  kako bi zahtjevali isplatu dugovanja po osnovu pravosnažnih sudskih presuda i povezivanje radnog staža.

Republika Srpska 09.02.2015 | 12:41
Prevareni radnici RAOP-a nastavljaju sa protestima

Nisu odustali od protesta i pored obećanja koja su ovih dana stigla iz  resornog ministarstva. Malo nade da će zahtjevi za njih 36 biti  ispunjeni donijela je izjava ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića koji je rekao da će sve ono što je dio zakonskih obaveza prema radnicima biti izmireno.

"Moram da podsjetim ministra Đokića. Da su radili po zakonu Okružni sud u Istočnom Sarajevu, Poreska uprava i Vlada Republike Srpske mi ne bi ovdje protestovali i sve bi bilo rješeno. Nadamo se i hoćemo da vjerujemo će resorni ministar ispuniti naše zahtjeve", kaže bivši radnik  RAOP-a Mišo Vukadin.

Jedan od prevarenih bivših radnika RAOP-a Radomir Prodanović pozvao je i "šefove" ministra da se oglase, odnosno predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željku Cvijanović.

"Ne znam koliko je ministar u moći. Kod koga su pare? U kom su trezoru? Ko drži ključ od tih para? I ko daje nalog za isplatu radnika?", ističe Prodanović.

Ukoliko u narednih deset dana prevareni bivši radnici RAOP-a ne dobiju pismenu garanciju od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da će ono što im po zakonu pripada biti isplaćeno, te da će im se povezati radni staž, kažu, spremni su na sve. Prvi potez je blokada kapije fabrike. Sljedeći koraci, kako najavljuju, biće dosta radikalniji.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

09.02.2015 11:47

Ako komunjara Petar Djokic zaduzen za to necete vidjeti ni marke džabe se mrznete.

ODGOVORITE
Name

Василије

09.02.2015 12:00

Радници коју штрајкују борећи се за комад хљеба-туга голема,Српска сахрањена од оних од којих траже.Сјевернокорејска Српска!

ODGOVORITE