Банетова копачка иде у музеј, а он...

...замишљен, повучен и тих. Мурињо је говорио о српском асу у суперлативима и описао га као једног од најбољих Челсијевих појачања у историји.

Фудбал 09.02.2015 | 17:40
Банетова копачка иде у музеј, а он...

Менаџер Челсија Жозе Мурињо застао је када је замољен да једном речју опише Бранислава Ивановића и оно што он представља за клуб.

После неколико секунди тишине, ипак, употребио је шест.

Употребићемо буквалан превод...

"Такмичарска животиња, велико срце" (А цомпетитиве анимал, а биг хеарт).

Потом, Муриња више није требало питати за нашег капитена.

"Сваки центарфор на свету би био поносан да постигне тако изванредан гол. Замислите тек десног бека, десног бека чија лева нога није баш најсјајнија - то је невероватан гол, нарочито ако погледамо када га је постигао и да је то био победоносни погодак".

Новинар енглеског "Гардијана" се придружио хвалоспевима.

"Ивановић је ратник, ратник до коске. У полуфиналу Лига купа против Ливерпула, Србин је играо са, као је Џон Тери после описао, рупом у нози и копачком пуном крви. Четири минута у надокнади времена послао је главом лопту у мрежу за победу, због чега је Мурињо касније изјавио да би његова копачка требало да буде изложена у Челсијевом музеју да служи као пример младим играчима са Академије", писао је аутор и наставио се:

"То је Ивановић каквог знамо. Он није тип који тражи медијску пажњу и ужива пред укљученим рефлекторима, али и не постоје награде за онога ко се најбоље сналази када су камере укључене - друштвене мреже свакако нису место за овог 30-годишњака, о чему сведочи и Оскарова слика славља због победе на 'Вила Парку' (Ивановић је деловао одсутно)".

"Ивановић је имао више разлога од осталих да слави ту невероватну левицу, коју је послао у горњи голманов угао и донео Мурињу прву победу на 'Вила Парку' после пет неуспелих покушаја и, што је најважније, одвео Челси на седам бодова предности у односу на остале".

"Да, веома сам срећан јер је он сјајан тип. Оно што чини за нас је невероватно. Имао је повреду против Ливерпула, одиграо је финиш утакмице, после је играо и против Манчестер ситија и играо је данас, опет. Он има фантастичан карактер", описао је Мурињо.

У тиму пуном великих имена, благословеним с неколико дивних нападача, Ивановић вероватно није слављен довољно.

"Знате какви су медији и фудбалски навијачи, али мислим да је много важније оно како ми, као Челси, мислимо о људима као што су Џон (Тери), Гери (Кејхил) и Бранислав (Ивановић). Без њих, ми смо ништа. Наш тим је заправо, баш такав. Наш тим је помало уметник, као што је Еден (Азар) и помало ратник, као што је Бранислав (Ивановић). То је комбинација талента и снаге која нас чини тимом", рекао је Мурињо, који је Ивановића назвао једним од најбољих појачања у историји Челсија.

Наш ас дошао је у клуб у јануару 2008. за девет милион фунти, из Локомотиве из Москве. Неколико месеци након што се Мурињо разишао са Романом Абрамовичем и отишао.

Да ли ће се испоставити да је Ивановић једно од најбољих појачања клуба у историји, питали су Муриња.

"Слажем се. Дошао је мало након што сам ја отишао и почео да пружа невероватно много клубу".

Ивановић је Астон Вили дао пети гол у последњих шест стартова против "вилијана".

Браво, Бане! Поносни смо...

Коментари / 0

Оставите коментар