Banetova kopačka ide u muzej, a on...

...zamišljen, povučen i tih. Murinjo je govorio o srpskom asu u superlativima i opisao ga kao jednog od najboljih Čelsijevih pojačanja u istoriji.

Fudbal 09.02.2015 | 17:40
Banetova kopačka ide u muzej, a on...

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo zastao je kada je zamoljen da jednom rečju opiše Branislava Ivanovića i ono što on predstavlja za klub.

Posle nekoliko sekundi tišine, ipak, upotrebio je šest.

Upotrebićemo bukvalan prevod...

"Takmičarska životinja, veliko srce" (A competitive animal, a big heart).

Potom, Murinja više nije trebalo pitati za našeg kapitena.

"Svaki centarfor na svetu bi bio ponosan da postigne tako izvanredan gol. Zamislite tek desnog beka, desnog beka čija leva noga nije baš najsjajnija - to je neverovatan gol, naročito ako pogledamo kada ga je postigao i da je to bio pobedonosni pogodak".

Novinar engleskog "Gardijana" se pridružio hvalospevima.

"Ivanović je ratnik, ratnik do koske. U polufinalu Liga kupa protiv Liverpula, Srbin je igrao sa, kao je Džon Teri posle opisao, rupom u nozi i kopačkom punom krvi. Četiri minuta u nadoknadi vremena poslao je glavom loptu u mrežu za pobedu, zbog čega je Murinjo kasnije izjavio da bi njegova kopačka trebalo da bude izložena u Čelsijevom muzeju da služi kao primer mladim igračima sa Akademije", pisao je autor i nastavio se:

"To je Ivanović kakvog znamo. On nije tip koji traži medijsku pažnju i uživa pred uključenim reflektorima, ali i ne postoje nagrade za onoga ko se najbolje snalazi kada su kamere uključene - društvene mreže svakako nisu mesto za ovog 30-godišnjaka, o čemu svedoči i Oskarova slika slavlja zbog pobede na 'Vila Parku' (Ivanović je delovao odsutno)".

"Ivanović je imao više razloga od ostalih da slavi tu neverovatnu levicu, koju je poslao u gornji golmanov ugao i doneo Murinju prvu pobedu na 'Vila Parku' posle pet neuspelih pokušaja i, što je najvažnije, odveo Čelsi na sedam bodova prednosti u odnosu na ostale".

"Da, veoma sam srećan jer je on sjajan tip. Ono što čini za nas je neverovatno. Imao je povredu protiv Liverpula, odigrao je finiš utakmice, posle je igrao i protiv Mančester sitija i igrao je danas, opet. On ima fantastičan karakter", opisao je Murinjo.

U timu punom velikih imena, blagoslovenim s nekoliko divnih napadača, Ivanović verovatno nije slavljen dovoljno.

"Znate kakvi su mediji i fudbalski navijači, ali mislim da je mnogo važnije ono kako mi, kao Čelsi, mislimo o ljudima kao što su Džon (Teri), Geri (Kejhil) i Branislav (Ivanović). Bez njih, mi smo ništa. Naš tim je zapravo, baš takav. Naš tim je pomalo umetnik, kao što je Eden (Azar) i pomalo ratnik, kao što je Branislav (Ivanović). To je kombinacija talenta i snage koja nas čini timom", rekao je Murinjo, koji je Ivanovića nazvao jednim od najboljih pojačanja u istoriji Čelsija.

Naš as došao je u klub u januaru 2008. za devet milion funti, iz Lokomotive iz Moskve. Nekoliko meseci nakon što se Murinjo razišao sa Romanom Abramovičem i otišao.

Da li će se ispostaviti da je Ivanović jedno od najboljih pojačanja kluba u istoriji, pitali su Murinja.

"Slažem se. Došao je malo nakon što sam ja otišao i počeo da pruža neverovatno mnogo klubu".

Ivanović je Aston Vili dao peti gol u poslednjih šest startova protiv "vilijana".

Bravo, Bane! Ponosni smo...

Komentari / 0

Ostavite komentar