Данко: Да, идем из Партизана!

Нападач црно-белих растао се у Турској са саиграчима. Није планирао да напусти клуб.

Фудбал 09.02.2015 | 17:00
Данко: Да, идем из Партизана!

Данко Лазовић (31) одлази из Партизана и око тога више нема дилеме. Информацију објављену у недељу дефинитивно је лично потврдио истог дана, у разговору са извештачима са припрема црно-белих у Белеку.

"Сигурно напуштам Партизан, та одлука је дефинитивна, али духом остајем уз саиграче и клуб, јер другог клуба осим Партизана немам. Но, живот професионалца је такав. Разне ствари се дешавају у каријери, па дође и моменат када једноставно мораш да преломиш и одеш", рекао је искусни центарфор, репрезентативац Србије, а пренеле "Вечерње новости".

Да ли наставља каријеру код Александра Станојевића, у клубу Пекинг Ентерпрајзис, или у Тијанђин Теди, који му је нудио више од милион долара за сезону?

"Не могу да одговорим на то питање, јер још увек ништа нисам потписао. Одлазим сигурно, у понедељак се враћам у Београд и дефинитивно ћу знати куда ме пут даље води. Пошто будем обавио разговор са представницима заинтересованих клубова одагнаћу и ту дилему", додао је.

Са клубом из Хумске растаје се трећи пут у каријери. Не крије да је очекивао договор око наставка сарадње.

"Наравно. Хтео сам да завршим каријеру у Партизану", емотивно је додао бивши нападач Фејнорда, ПСВ Ајндховена, Бајера, Витесеа, Зенита и Ростова, чији је одлазак оставио "Парни ваљак" без једног од лидера екипе.

Саиграчи су се од Лазовића опростили аплаузом и тортом, коју му је припремило особље хотела, а уручио саиграч Предраг Лука. МОНДО је у недељу покушао да ступи у контакт са челницима Партизана, али нису били расположени да одговоре на позиве и дају коментар растанка са носиоцем игре.

Данко Лазовић вратио се у Партизан пре годину дана, потписавши уговор на годину и по. Дакле, до јуна 2015. Црно-бели дрес носио је претходно у два наврата. Први пут је напустио клуб 2003. године и отишао у Фејнорд. Потом се, у јануару 2006, вратио на шестомесечну позајмицу, после које је други пут отишао у иностранство.

У првом делу такмичарске 2014/15, у 15 кола Суперлиге постигао је девет голова и сакупио пет асистенција.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

???

09.02.2015 12:27

Зато си и играо у репрезентацији, пре Тадића и Митровица. Само да би те продали и да се делегација обогати на јос једном трансверу.

ОДГОВОРИТЕ