Danko: Da, idem iz Partizana!

Napadač crno-belih rastao se u Turskoj sa saigračima. Nije planirao da napusti klub.

Fudbal 09.02.2015 | 17:00
Danko: Da, idem iz Partizana!

Danko Lazović (31) odlazi iz Partizana i oko toga više nema dileme. Informaciju objavljenu u nedelju definitivno je lično potvrdio istog dana, u razgovoru sa izveštačima sa priprema crno-belih u Beleku.

"Sigurno napuštam Partizan, ta odluka je definitivna, ali duhom ostajem uz saigrače i klub, jer drugog kluba osim Partizana nemam. No, život profesionalca je takav. Razne stvari se dešavaju u karijeri, pa dođe i momenat kada jednostavno moraš da prelomiš i odeš", rekao je iskusni centarfor, reprezentativac Srbije, a prenele "Večernje novosti".

Da li nastavlja karijeru kod Aleksandra Stanojevića, u klubu Peking Enterprajzis, ili u Tijanđin Tedi, koji mu je nudio više od milion dolara za sezonu?

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje, jer još uvek ništa nisam potpisao. Odlazim sigurno, u ponedeljak se vraćam u Beograd i definitivno ću znati kuda me put dalje vodi. Pošto budem obavio razgovor sa predstavnicima zainteresovanih klubova odagnaću i tu dilemu", dodao je.

Sa klubom iz Humske rastaje se treći put u karijeri. Ne krije da je očekivao dogovor oko nastavka saradnje.

"Naravno. Hteo sam da završim karijeru u Partizanu", emotivno je dodao bivši napadač Fejnorda, PSV Ajndhovena, Bajera, Vitesea, Zenita i Rostova, čiji je odlazak ostavio "Parni valjak" bez jednog od lidera ekipe.

Saigrači su se od Lazovića oprostili aplauzom i tortom, koju mu je pripremilo osoblje hotela, a uručio saigrač Predrag Luka. MONDO je u nedelju pokušao da stupi u kontakt sa čelnicima Partizana, ali nisu bili raspoloženi da odgovore na pozive i daju komentar rastanka sa nosiocem igre.

Danko Lazović vratio se u Partizan pre godinu dana, potpisavši ugovor na godinu i po. Dakle, do juna 2015. Crno-beli dres nosio je prethodno u dva navrata. Prvi put je napustio klub 2003. godine i otišao u Fejnord. Potom se, u januaru 2006, vratio na šestomesečnu pozajmicu, posle koje je drugi put otišao u inostranstvo.

U prvom delu takmičarske 2014/15, u 15 kola Superlige postigao je devet golova i sakupio pet asistencija.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

???

09.02.2015 12:27

Zato si i igrao u reprezentaciji, pre Tadića i Mitrovica. Samo da bi te prodali i da se delegacija obogati na jos jednom transveru.

ODGOVORITE