НБА: Луда ноћ, прозивке, бијесне маскоте...!

У девет НБА утакмица одиграних у ноћи између недеље и понедељка било је толико занимљивих детаља, да можемо комотно да прескочимо причу о томе како чувеном тренеру Сан Антонија Грегу Поповићу Торонто "није дозволио" да прослави јубиларну 1.000 победу у најјачој лиги света. А можемо, јер се догодило толико тога...

Кошарка 09.02.2015 | 12:40
НБА: Луда ноћ, прозивке, бијесне маскоте...!

Рецимо, тимови из Лос Анђелеса су примили укупно 251 поен. Катастрофу су доживели и Клиперси на гостовању Оклахома ситију (131:108), а и Кливленд се поигравао са тимом из "града анђела" - победио је Лејкерсе са 120:105.

На пример, иако су Клиперси (у одсуству Блејка Грифина, који мора да оперише лакат због инфекције) декласирани у Оклахоми, Крис Пол је давао све од себе да тај пораз буде што часнији. У кошгетерском смислу, наравно. Али, плеј Клиперса је ушао у вербални сукоб са Кевином Дурантом, звездом домаћих Тандера који је, бодрећи тада саиграче са клупе, приметио да га Крис Пол оштро гледа након поготка.

"Двадесет разлике је, дечко. Двадесет разлике!", одговорио му је Дурант.

Није то била једина НБА прозива коју смо забележили у викенду за нама. Газда Њујорк Никса (који су постали најгори тим лиге, са учинком 10-41, јер их је прескочила Минесота својом 11. победом) није желео да седи скрштених руку када му је стигао један непријатан мејл. Заправо, стари навијач славног клуба, испоставило се касније да је у питању отац филмског сценаристе и редитеља Арона Бирмана, написао је газди Никса, Џејмсу Долану, да је "после 60 година навијања, ужасно осрамоћен како он води клуб". Нолан му је имејлом одговорио нешто страшно:

"Ти си ужасна појава, негативна сила... Вероватно си своју породицу учинио очајном. Можда због алкохола. Ја нисам окусио ни кап већ 21 годину, пробај и ти. Можда ћеш тада постати особа коју ће људи волети да виде у својој особини. А што се тиче клуба (којим Долан газдује од 1999) ... почни да навијаш за Бруклин Нетсе, јер те Никси не желе".

Добро, има разних газда. А на паркету их је подоста. Кренимо редом.

Кевин Дурант, поред тога што закуцава Клиперсе, воли и да приликом закуцавања једну руку користи да лупа по табли. Стварно.

На тој истој утакмици Дурантов саиграч Стивен Адам је повредио десну руку. Правила су налагала да, када је већ на паркету, изведе слободно бацање које му је додељено. И, он је, без да је користио десну руку, левом придигао лопту и, избацивши је само њоме - погодио.

Од газда са паркета, како не поменути Кајрија Иривинга, најбољег кошаркаша Мундобаскета 2014? Нарочито јер смо вам већ напоменули да је ово била ужасна ноћ за тимове из Лос Анђелеса.

На тој истој утакмици у Кливленду кошаркаш Лејкерса Џордан Клакрсон решио је да буде духовит са маскотом Кавалирса, која је покушала да се поздрави, а онда је гостујући играч само повукао своју руку. Било је то више него довољно да - маскота на њега насрне.

Када смо већ код покушаја, селимо се на утакмицу на којој је други најбољи тим НБА лиге, Атланта Хоукс, изгубио од Мемфиса (94:88, уз 21 поен Конлија за победнике, а два поена и два скока Пере Антића за поражене).

И... док полиција Портланда може да одустане од своје "истраге" поводом крађе, како би се утврдило како то да Демијан Лилард није позван на Ол-стар (а може да одустане, јер је звезда Портланда Демијал Лилард - накнадно позван, уместо Блејка Грифина), док је Торонто свео шампиона на четврт погођених тројки, а само трећину погођених шутева и... док је Никола Пековић са 29 поена не само донео трећу узастопну победу Минесоти, већ малтене сам почистио Детроит (101:112), једним средством за чишћење завршавамо ову причу. Портвиш, и то прави, морао је да употреби кошаркаш Атланте да спусти лопту која се заглавила на врху табле.

Резултати:
Оклахома сити - ЛА Клиперс 131:108
Кливленд - ЛА Лејкерс 120:105
Детроит - Минесота 101:112
Орландо - Чикаго 97:98
Мемфис - Атланта 94:88
Шарлот - Индијана 102:103
Хјустон - Портланд 98:109
Торонто - Сан Антонио 87:82
Сакраменто - Феникс 85:83

Коментари / 0

Оставите коментар